Sociedad

El número dos de Justícia, imputat en el cas ITV

La jutge que va començar a investigar el Cas ITV i que encara manté una part de la instrucció l'ha citat a declarar el 12 de juny per la presumpta contractació irregular de Josep Tous

La fiscalia sospita que Colet hauria contractat irregularment Josep Tous com a mediador en el sector de les ITV i que li hauria pagat amb factures falses inferiors als 50.000 euros per evitar-se convocar un concurs públic per aquesta plaça. L'operació sota sospita es va fer quan Colet era secretari d'Empresa.

Segons fonts judicials, la jutge de Barcelona que va començar a investigar el Cas ITV i que encara manté una part de la instrucció ha citat a declarar Enric Colet el proper dijous, 12 de juny.

Más información

Vol esbrinar si va cometre alguna irregularitat quan va contractar el mediador que havia de pacificar el sector de les ITV, Josep Tous, un dels imputats per la presumpta trama de les ITV que també implica el diputat convergent Oriol Pujol.

La fiscalia veu irregular que Colet contractés un técnic extern per aquesta funció, a Tous, quan tenia personal cualificat a la conselleria d'Empresa per fer la tasca de pacificador del sector i sospita que li van pagar amb factures falses inferiors a 50.000 euros per estalviar-se convocar un concurs públic per cobrir la plaça.

Colet ja va declarar com a testimoni al TSJC i va negar haver rebut pressions del diputat convergent Oriol Pujol per la contractacio de Tous.

La conselleria de Justícia diu que mantenen la confiança en el seu número 2 i defensen el seu treball.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00