Sociedad

La Infanta al·lega que era Urdangarin qui gestionava les empreses

Els advocats de la germana del Rei recorren a l'Audiència de Palma que el jutge Castro la mantingui imputada, un fet que consideren "desconcertant"

El abogado de la infanta Cristina, Miquel Roca, atiende a los periodistas a la entrada de su despachoEFE

Segons el recurs, al que ha tingut accés SER Catalunya, la Infanta només s'ocupava "dels quatre fills", de les seves "obligacions amb la Casa Reial" i la seva feina a La Caixa. Els advocats de la germana del Rei asseguren que era Urdangarín qui portava la gestió de les empreses que tenien a Barcelona. El jutge considera que el matrimoni va carregar en aquestes empreses, que tenien contractes amb l'administració pública, diverses despeses personals.

Els advocats de la Infanta, Miquel Roca i Jesús Maria Silva, asseguren que el fet que la germana del Rei fós socia de la immobiliaria Aizóon no la convertia en "administradora" d'aquesta societat.

Diuen que aquest paper de gestor el feia el seu marit, Iñaki Urdangarin, que "s'ocupava dels negocis i del patrimoni familiar", mentre ella es dedicava "a tenir cura dels quatre fills, a les obligacions derivades de la Casa Reial" i la seva feina "de cooperació internacional" a La Caixa.

Els lletrats reconeixen que la Infanta pot "haver-se beneficiat dels diners d'aquestes empreses" però no ha col·laborat "a obtenir-los", perquè això ho feia el seu marit.

Tot i així, l'advocat Miquel Roca, assegura que no van en contra ningú: "no volem tombar a ningú", ha dit el lletrat a les portes del seu despatx. Roca ha insistit a defensar la "innocència de la Infanta".

El recurs és respectuós amb l'instructor de Palma però li retreu que hagi "mantingut a tota costa" la imputacio de la germana del Rei. Diu que aquesta voluntant ha tingut "més pés que una estricta aplicació de la llei" i la consideren "desconcertant".

Els lletrats insisteixen que la Infanta només té "coneixements bàsics" de fiscalitat, perquè a La Caixa treballava en "cooperació internacional". Diuen que com a molt se li pot atribuïr "un excés de confiança" en el seu marit, però que no hi ha "cap prova" que cometés "cap delicte".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00