Sociedad

Un regidor de l'Ajuntament de Reus denuncia agressions per part d'agents de la Guàrdia Urbana

David Vidal, regidor de la CUP al consistori reusenc, assegura que dos agents de la policia municipal van agredir-lo a ell i a la seva parella el matí de Sant Joan, després de la darrera nit de les Barraques de la Festa Major

El regidor de la CUP, David Vidal, en una imatge d'arxiuCADENA SER

Vidal i la seva parella han denunciat als jutjats els dos agents que presumptament els haurien agredit i amenaçat, aportant com a prova un certificat mèdic de lesions. De la seva banda, els dos agents també haurien presentat una denúncia contra el regidor i la seva parella per atemptat a l'autoritat, resistència, desobediència i amenaces.

David Vidal ha denunciat davant els jutjats de Reus una presumpta agressió per part de dos agents de la Guàrdia Urbana que el matí de Sant Joan, l'haurien agredit i amenaçat, a ell i a la seva parella. Vidal assegura que els dos agents van actuar 'en contra de l'interès ciutadà, obviant les mesures de respecte que se sobreentén que han de mantenir davant d'una persona i més encara d'un regidor de la corporació'. De fet, el regidor de la CUP, parla de de 'faltes de respecte, insults, actituds sexistes contra la meva xicota' i fins i tot denuncia que un dels agents el va empènyer a ell i va arrossegar pel terra la seva companya.

Segons ha pogut comprovar aquesta redacció, David Vidal es troba ara mateix de baixa laboral per ansietat i se li ha recomanat que visiti un psicòleg després d'aquests fets. Els metges estimen una recuperació de 30 dies.

'No es pot actuar així davant la gent. El que volem és que des de la Guàrdia Urbana s'actuï davant aquest tipus d'accions perquè no tornin a passar', assegura Vidal, que també argumenta que l'actitud dels Mossos d'Esquadra en tot l'altercat va ser impecable. De fet, la parella ha volgut agrair la seva actuació en una missiva que els ha fet arribar.

El regidor de la CUP també considera intolerable que 'no hagi tingut cap ajuda per part de l'Ajuntament. De fet, han estat responsables d'altres municipis, alguns governats per Convergència i Unió, els que ens han assessorat i donat recolzament'. Vidal critica l'immobilisme de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i de la tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Alícia Alegret.

El relat dels fets, segons Vidal

Segons ha explicat David Vidal a SER Catalunya, els fets van passar dimarts 24 de Juny a primera hora del matí. El regidor, acompanyat d'un grup de persones, sortien de les Barraques de Reus després d'una nit de festa. Un d'ells duia un got amb beguda, que Vidal assegura que no era alcohòlica. Amb tot, agents de la Guàrdia Urbana es van adreçar al noi indicant-li que estava vulnerant una ordenança de civisme. Sempre segons la versió de Vidal, en aquell moment, el seu company va voler mostrar que el got no contenia cap beguda alcohòlica, instant que l'agent hauria aprofitar per torçar-li el canell i provocar que el contingut del got vesés sobre les persones que hi havia al seu voltant, entre ells el regidor de la CUP.

Aquest va ser el detonant d'una picabaralla dialèctica que va enfrontar el grup de persones i els agents de la policia municipal. Tal i com es pot veure en un vídeo enregistrat per un testimoni, al que ha tingut accés SER Catalunya, un dels agents increpa Vidal tot empentant-lo mentre li crida 'ja sé qui ets tu'. En el vídeo es veu com Vidal s'encara amb l'agent amb els braços rere l'esquena per evitar cap contacte físic.

És aleshores quan un altre agent agafa la parella de David Vidal i l'arrossega per terra fins una furgoneta. Uns fets que li haurien provocat hematomes i cremades segons s'indica en l'informe que va redactar el metge que va atendre la parella després dels incidents, a l'Hospital Sant Joan de Reus. Una documentació que tots dos adjunten a la denúncia que van presentar als jutjats, el passat 25 de Juny. Es preveu que el jutge obri ara una investigació per esclarir els fets.

La versió de la Guàrdia Urbana: imputen diversos delictes a la parella

Segons ha pogut saber SER Catalunya, els agents imputen en un atestat els delictes d'atemptat contra l'autoritat, resistència i desobediència, a més d'una falta d'amenaces. Fins i tot, un dels agents, esgrimeix que Vidal li hauria propinat una puntada de peu, un fet que el regidor nega.

Mentrestant, des de l'Ajuntament s'han negat a fer declaracions a aquesta redacció en els darrers dies. Amb tot, han admès que 's'està investigant què va passar aquell matí a l'exterior de Barraques' i que la Guàrdia Urbana 'realitzarà informes policials per determinar quins han de ser els passos a dur a terme'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00