Sociedad

Més pressió sobre la Federació de Municipis

La jutge del cas ha demanat saber com funcionava exactament la remuneració de dietes abans que Manel Bustos presidís l'entitat

Manuel Bustos després de declarar davant del jutge al maig de 2014ACN

La Fiscalia anticorrupció estudia demanar que s'imputi els 44 alcaldes investigats.

La Fiscalia Anticorrupció veu indicis de delicte en l'atestat dels mossos d'esquadra sobre el quilometratge i les dietes que haurien cobrat 44 alcaldes de la Federació. Són concretament 23 alcaldes del PSC, nou d'ERC, cinc d'ICV, cinc de CIU i dos del PP.

Más información

La fiscalia entén que les suposades irregularitats es van cometre en l'època en que Bustos era president de la entitat i és per això que demana al jutge que investigui tota la documentació de l'època en que l'exalcalde de Sabadell va ser president de la federació. És a dir, del 2004 al 2012. Diu que una vegada s'hagin fet les investigacions pertinents demanaran les imputacions que corresponen.

La jutge per la seva banda el que ha decidit de moment és comprovar si els presumptes sobresous vénen d'abans de l'època de Bustos. El que ha demanat és la informació entre el 2000 i el 2004, és a dir, abans que l'exalcalde de Sabadell accedís a la presidència i d'aquesta manera saber hi va haver algun canvi en les retribucions a la federació. La jutge, que investiga el cas Mercuri, compta de moment amb la informació recollida a partir de la investigació a Bustos que va començar el 2011.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00