Sociedad

Obres inacabades a l'edifici judicial del Canyeret

Després de 4 anys d'obres, amb aturades, aquesta setmana entra en funcionament la nova porta d'entrada dels jutjats de Lleida. Les obres queden inacabades per manca de diners.

Operaris treballant en els últims detalls del nou accés al Canyeret FOTO: RÀDIO LLEIDA

Es preveu que la Conselleria de Justícia posi en marxa demà dimarts el nou accés als jutjats, després que durant el dia s'acabin les obres i es faci el traslladat dels dispositius de seguretat, com els arcs o l'escàner. A partir d'aleshores es desmuntarà la passarel·la de bastida que ha servit per entrar a l'Audiència de Lleida durant els últims anys.

Les obres, que van començar a la tardor de 2010, tenien un pressupost inicial de prop de 5 milions d'euros i ara quedaran inacabades, perquè no hi ha suficients diners per condicionar les sales de vista. Justícia ha preferit destinar el milió d'euros, que costarien aquests treballs, a la substitució del sistema de climatització de l'edifici.

El president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura, que ha criticat, en reiterades ocasions, les molèsties que han causat aquestes obres, lamenta que no s'hagin pogut acabar perquè l'obertura de la nova porta per a l'usuari "només suposarà que no haurà d'accedir per una passarel·la, que entrarà per la porta, perquè la part important de l'obra, que són les sales de vista, no es reprendrà o continuarà fins l'any que ve". Segons Segura, almenys aquesta data, el 2015, és el compromís que li ha tramès la Conselleria de Justícia.

Retards en l'obra

Uns defectes, com un fals sostre massa baixo un pilar al migdel vestíbul, van fer que Justícia aturés les obres d'ampliació del Canyeret, a l'abril de 2013, quan estaven a punt d'acabar.No s'han corregit fins ara, més d'un any després.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00