Mor Carmen de Lirio, la reina del Paral.lel dels anys 50

Carmen Forns va ser la reina del Paral.lel barceloní amb el nom artístic de Carmen de Lirio. Un nom que va treure de la cançó "La Lirio", de Concha Piquer. Ha mort als 90 anys d'edat

La vedette Carmen de Lirio en la portada de la revista 'Ondas' de julio de 1953, editada por Radio Barcelona /

Carmen de Lirio es va fer famosa en els teatres, encara que també va participar en pel.ícules com "Clara es el precio" de Vicente Aranda o "Yo, el Vaquilla", de José Antonio de la Loma

Els seus ulls verds i el seu físic espectacular la van convertir en la reina del Paral.lel de Barcelona en la dècada dels 50. Es deia Carmen Fons Aznar i havia arribat a la capital catalana just acabada la Guerra Civil, amb tan sols 13 anys d'edat, procedent de Saragossa.

Una dècada més tard va debutar en la companyia de Joaquín Gasa, amb figures com Mary Santpere o Antonio Amaya. Diuen que el seu nom artístic, Carmen de Lirio, provenia de la cançó que va fer famosa Concha Piquer: "La Lirio, La Lirio tiene, tiene una pena la Lirio..."

La veritat és que en l'imaginari col · lectiu de la dura postguerra, a la Barcelona de la vaga de tramvies, va ocupar un lloc de privilegi. I així es va arribar a dir que va ser "l'estimada" del governador civil Eduardo Baeza Alegria encara que la vedette sempre va assegurar que era "una mentida podrida, una mentida".

Els teatres de revista van ser el seu regne, encara que també va fer algunes pel · lícules. Des de "La vida alrededor" de Fernando Fernán Gómez a "Clara es el precio", de Vicente Aranda, passant per "Yo, el Vaquilla", de José Antonio de la Loma.

I va deixar escrita la seva història en un llibre publicat el 2009: "Carmen de Lirio, Memorias de la vedette que burló a la censura"

Carmen de Lirio, entrevistada por Manuel del Arco en Radio Barcelona. 1962

Carmen de Lirio entrevistada per Rosa Badia (2008)

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?