Sociedad

Canvis a la cúpula dels mossos

Ho avança SER Catalunya: El comissari en cap reforça la seva estructura de comandament amb el fitxatge de dos intendents que han de millorar les relacions entre la base del cos i la direcció

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, acompanyat de dos agentsACN

Es recuperarà la figura del portaveu i també hi ha moviments de cadires a investigació i a algunes comissaries. Canvis que es produiran a partir del setembre.

El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero està acabant de muntar una estructura de suport a l'entorn de la seva figura amb aquests dos intendents: Xavier Gàmez, número dos de la Regió Policial de Girona, i Xavier Porcuna, cap de la Divisió de Sistema d'Informació, que controla el sistema informàtic i tecnològic del cos.

Encara s'ha d'acabar de tancar, però Porcuna podria ser el nou portaveu dels Mossos. La policia té la necessitat de comunicar-se millor, especialment quan hi ha episodis greus i polèmics, com el Cas Raval, el cas Esther Quintana o Can Vies. Des de dins i des de fora s'ha posat en evidència que hi ha hagut errors.

Fonts policials expliquen que la idea és acostar-se al model anglosaxó on la policia uniformada agafa el protagonisme en situacions delicades que tenen a veure amb la seva actuació. El reforç de la prefectura dels mossos respon també a l'estil de governar el cos que té el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, que ja a investigació, havia creat un nucli dur de persones de confiança.

Els episodis complicats dels últims temps també han accentuat la necessitat de millorar les relacions entre les comissaries del territori i la cúpula, amb seu a Sabadell. Hi ha hagut reunions per aixecar els ànims de la tropa. Però la idea és estar-hi més a sobre, saber quines mancances tenen, quines compleixen amb els objectius i quines no. També hi ha una sensació des de la base que les decisions que es prenen a la cúpula no ajuden amb la feina diària de les comissaries.

Alguns dels canvis han propiciat un joc de dòmino en altres àrees. La vacant que deixa l'intendent Gàmez a Girona serà ocupada per l'intendent Jordi Bascompte, que en els últims 3 anys ha estat al capdavant de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). L'intendent, Ignasi Teixidó, que és el cap de la comissaria de l'Eixample, serà el nou cap de la DIC i deixa la plaça de responsable de la comissaria de l'Eixample en mans de Teresa Laplana, que fins ara dirigia l'APB de Sant Andreu. El fins ara sots cap ascendirà i ocuparà aquesta plaça.

Per altra banda, a l'espera de fer els nomenaments oficials, diverses fonts apunten que el cap de la comissaria de Sants, Ramon Tomàs es farà càrrec dels Dispositius a la capital catalana i la seva vacant serà ocupada per Xavier Alfaro.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00