Sociedad

La Llotja de Reus sense preu de referència per la fruita seca

Unió de Pagesos denuncia que la Llotja reusenca no ha cotitzat encara el preu de referència per a l'avellana i l'ametlla

MARTA BONILLO

El sindicat alerta que la campanya ja ha començat i els preus de referència ja s'han fixat als principals països competidors com Turquia i Itàlia.

Más información

Unió de Pagesos denuncia que la Llotja de Reus a data 2 de setembre no ha cotitzat encara el preu de referència per a l'avellana i l'ametlla. El sindicat alerta que tot plegat comporta un perjudici que pot acabar d'ensorrar el sector que veu com en els darrerscinc anys el preu de la fruita seca ha anat a la baixa.El responsable nacional del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos, Rafael Español, demana canvis a la manera de fixar els preus i també més col·laboració per part del govern català assegurant que "ja fa temps que diem que s'ha de mirar la manera com es fixen els preus però aquí tothom fa oïdes sordes" i afegeix "sembla que aquest mercat sigui un mercat intervingut, quatre fan molts diners i al pagès l'estan arruïnant, estan enfonsant un sector que té molt futur".

Sense preus fins el 15 de setembre

La Llotja de Reus encara no ha fixat els preus de l'avellana i l'ametlla per aquesta nova temporada i segons Unió de Pagesos no ho té previst fer fins el proper 15 de setembre. Per tot plegat, Josep Maria Coll, responsable de sectors vegetals de la Comissió Permanent d'Unió de Pagesos, ha estat prou clar afirmant que "em sembla molt penós que passin aquestes coses avui en dia, tenim un sector que haurem de recomenar als pagesos que no vagin a vendre per a veure què passa i a veure si alguna persona es mou".

Cotitzacions a l'alça a Itàlia i Turquia

El sindicat lamenta que tot plegat coincideixi amb l'inici de la campanya i amb cotitzacions a l'alça en els mercats competidors com el turc i l'italià. A més, s'estima que a mitjans de mes, quan està previst que es conegui el preu de cotització,gairebé el 50% de la collita de fruita seca ja estarà lliurada o bé al comerç local o bé a les cooperatives i sense preu de referència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00