Sociedad

Sortir d'urgències amb hora pel metge de capçalera

És l'objectiu de Salut per evitar que els pacients hagin de tornar a demanar consulta i millorar la coordinació entre l'hospital Arnau de Vilanova i la primària.

Imatge del CAP de Bordeta-Magraners de la ciutat de Lleida FOTO: RÀDIO LLEIDA

Ara, quan un pacient és atès a urgències i se li recomana que, després, vagi al seu metge, ha d'anar o trucar al seu CAP per demanar consulta. L'objectiu,segons eldirector de primària a Lleida, Eugeni Paredes,és suprimir aquest pasper millorar l'atenció al malalt. I serà possible coordinant les agendes dels metges, informàticament. Es tracta, segons Paredes, que si un pacient quan surt d'urgències "necessita una visita l'endemà, que no hagi d'anar al CAP a demanar la visita sinó que automàticament estigui en l'agenda del seu CAP". Salut espera que sigui una realitat durant el 2015.

Precisament, aquest dilluns, els set Centres d'Atenció Primària de la ciutat de Lleida han recuperat l'horari habitual i tornen a tancar a les 20.00 hores de la tarda, i no a les 17.00 hores, comdurant l'estiu. En aquests mesos, per cert, s'han atès a la primària un 1 per cent més d'urgències, en la mateixa tendència que a l'hospital Arnau de Vilanova, on han crescut un 3 per cent. No hi ha cap explicació concreta, segons Salut, a aquest repunt, perquè no hi ha hagut fortes onades de calor ni cap virus destacat.

Eugeni Paredes, dr primària: si un pacient "necessita una visita l'endemà" es tracta "que no hagi d'anar al CAP"

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140915csrcsrcat_38.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00