Sociedad

Un carril bici "incomplert"

La manca de connexions del carril bici a la ciutat de Lleida està frenant l'ús d'aquest mitjà de transport, segons els usuaris. Només 1 de cada 100 desplaçaments es fan en bici.

El carril bici de Lleida, al seu pas per davant de la Llotja, al barri de Pardinyes. FOTO: RÀDIO LLEIDA

"Tenim una xarxa bàsica, però cal interconnectar-la", assegura el portaveu de l'Associació Bicicleta Club de Catalunya de Lleida, Francesc Català. Assegura que "si hem de baixar i pujar de la calçada, diverses vegades, quan fem un recorregut normal, això dificulta el trajecte". Amb els 35,2 kilòmetres de carril bici que hi ha a la ciutat diu que és insuficient i que, a més, queden moltes zones per connectar-les entre si.

A Passeig Ronda, per exemple, el carril és discontinu i, en molts punts, sol estar ocupat per terrasses dels bars. En altres punts de la ciutat, hi ha "un contenidor o un cotxe aparcat sobre el carril bici". Això dificulta la circulació de les bicicletes i impedeix que hi hagi més usuaris, malgrat que reconeix que en els últims anys ha crescut el número de ciclistes, molt possiblement, per la situació econòmica, ja que és un mitjà de transport molt barat.

La regidora d'urbanisme de la Paeria, Marta Camps, reconeix que els usuaris tenen raó i que enguany s'està treballant per posar en marxa 3 kilòmetres més de carril bici. S'han començat els treballs per condicionar Rambla Aragó i es farà també a Torrevicens, Estudi General i Avinguda València. Afegeix, però, que no sempre és fàcil compaginar bicis i cotxes: "habilitar un carril no és car, però és un tema de saber compatibilitzar el carril bici, els aparcaments, el pas de vianants i que tot això sigui segur per a tots".

Degoteig de robatoris

A més, els usuaris reclamen zones d'aparcament amb càmeres de vigalància per evitar el degoteig de robatori de bicicletes que es registra a la ciutat des de fa un parell d'anys. Sobre aquesta petició, Camps diu que és un procés molt complicat i que cal, com també defensen els usuaris, apostar per mesures d'autoprotecció i col·locar cadenats més segurs.

Francesc Català, portaveu BACC Lleida: "tenim una xarxa de carril bici bàsica, però cal interconnectar-la"

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140922csrcsrcat_60.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marta Camps, regidora d'urbanisme: "no és fàcil compatibilitzar el carril bici, els aparcaments i els vianants"

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140922csrcsrcat_61.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00