Sociedad

La Canonja planeja l'urbanisme del futur

L'Ajuntament de la Canonja ha aprovat inicialment i per unanimitat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que s'ha estat treballant des de la segregació del municipi de la ciutat de Tarragona l'any 2010.

La Canonja.Ajuntament de La Canonja

El POUM preveu un creixement urbà sostenible, amb una projecció d'habitants que passa dels 5.800 als 7.500 durant la seva vigència. Entre els objectius, hi ha el de limitar els creixements i les alçades de les edificacions que estan a tocar de la N-340, amb la voluntat de donar una façana més urbana a la carretera.

El nou Pla d'Odenació Urbanística Municipal, el primer de la història de La Canonja, recull una projecció d'habitants que passa dels 5.800 actuals als 7.500. També es pretén compactar el nucli urbà existent, endreçant alguns punts del sòl urbà que necessitaven un nou impuls i propiciant la finalització dels polígons a tràmit per evitar la segregació urbana.

El document planifica el mínim sòl possible destinat als nous creixements urbanístics, contempla la re urbanització dels espais intersticials vacants, així com la preservació i conservació dels elements de patrimoni natural, de paisatge, de patrimoni cultural, històric i arqueològic. També vol potenciar i posar en valor les hortes agrícoles situades a l'oest del terme municipal, mitjançant la delimitació d'un camí de ronda que faciliti la permeabilitat entre els conreus i el nucli urbà.

Un altre dels principals punts és l'ordenació de les regulacions urbanístiques del polígons sud, incorporant mecanismes legals perquè s'hi puguin instal·lar noves empreses.

Límits al creixement al costat de la carretera

D'altra banda, s'han limitat els creixements i les alçades de les edificacions amb front a la N-340, amb la voluntat de donar una façana més urbana a aquesta via i potenciar l'eix cívic que significa des de Tarragona fins a Vila-seca.

Orígens del POUM

Els treballs de redacció del document es van iniciar volent transposar la documentació preparada durant la redacció i tramitació del POUM de Tarragona. Ara bé, s'enfocava pensant en una metròpoli de 150.000 habitants. Com que no s'ajustava gens a la realitat, quan es va segregar es va començar a treballar en un instrument propi, tenint en compte que al municipi també s'hi troben territoris agrícoles protegits, indústria química i jaciments arqueològics.

La Canonja: 5.000 habitants i quasi 5 milions d'euros a les arques

01:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20131031csrcsrcat_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00