Sociedad

Expectació en el ple de la Paeria de demà

El PSC presentarà una moció perquè es pugui fer una consulta si les lleis ho permeten, després de les crítiques que Ros ha rebut. CiU manté la seva. Les dues forces volen arribar a un consens.

Concentració dimarts passat a la Plaça Paeria de Lleida, en suport a la consulta -FOTO:RÀDIO LLEIDA-

Lleida és l''única capital catalana que no ha donat suport a la consulta del 9N. Amb dues mocions del PSC pro consulta, l''alcalde socialista Àngel Ros respon així a les crítiques que li van caure.

L'Ajuntament de Lleida no va arribar a votar dimarts en ple extraordinari cap moció sobre el 9N, amb data o sense, per possible il.legalitat. Al carrer, aquella tarda de concentracions hi van haver crits contra l'alcalde socialista Àngel Ros, demanant la dimissió. Ara 24 hores després, per deixar clara la seva postura, el PSC, anunciava anit que presenta demà en ple ordinari una moció pel 'Volem votar', de suport a una consulta legal, i una altra que insta la retirada del recurs d'inconstitucionalitat. "Sota el títol 'Volem votar¡ la moció explicita el suport a la celebració d'una consulta.. en un marc legal", afirma Ros.

Convergència i Unió, en paraules del seu portaveu, Antoni Postius, opina que Ros ha hagut de rectificar pel "clam social" de dimarts passat, i pel "ridícul que va fer" al no deixar fer les votacions de les mocions -tant la de CiU, que és la establerta per la ANC i la ACM, com la del PSC- I ara vol "rectificar i fer marxa enrere després dels crits de dimissió en la concentració amb 3.000 persones de dimarts passat" de suport al 9N, afegeix Postius.

Si no hi ha consens, demà es votaran 4 mocions pro consulta

Ciu no vol perdre pistonada i demà torna a presentar la moció que dimarts no es va votar, a més d'una altra contra el recurs d'inconstitucionalitat. A Lleida, en una setmana es passarà de no votar res, a que és pogués votar 4 mocions proconsulta.

Hores d'ara, però estan obertes negociacions entre PSC i CiU per que demà es porti al ple ordinari de demà una única moció. Per CiU, però, es condició que el PSC s'avingui a un escrit de suport a la Llei de Consultes aprovada pel Parlament i al Decret firmat per Mas. De fet, si dimarts, en el ple extraordinari convocat per l'equip de govern a petició de CiU per votar les mocions s'haguessin votat, el socialistes (15 vots) s'haguessin abstingut a la moció de CiU (6) a excepció d'un regidor, segons va dir Àngel Ros a l'acabar el ple.

Antoni Postius afirma que "s' està negociant amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que el grup municipal del PSC se sumi al consens municipal de suport a la consulta del 9 de novembre per tal que Lleida, com a capital interior de Catalunya, s'inclogui en aquesta reivindicació majoritària de les lleidatanes i els lleidatans, i del conjunt de Catalunya.".

Àngel Ros, alcalde (PSC): el títol és "Volem votar¡ explicitant el suport a la consulta en un marc legal"

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141002csrcsrcat_46.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Antoni Postius, CiU: Ros ha hagut de "rectificar" pel "clam social" de dimarts i pel "ridícul que va fer"

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141002csrcsrcat_47.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00