Sociedad

Lleida passa a engreixar la llista d'ajuntaments en suport del 9N

La Paeria ha aprovat avui una moció, consensuada entre CiU i PSC, en què la majoria socialista ha acceptat donar-hi suport perquè imposa que sigui en un marc legal.

Els 15 regidors del PSC i els 6 de CiU han votat a favor de la moció de suport al 9N FOTO: RÀDIO LLEIDA

Finalment, tres dies després del ple extraordinari, on l'alcalde, Àngel Ros, va decidir no deixar votar les mocions de suport a la consulta, per por a vulnerar la legalitat, la Paeria ha aprovat una moció de suport a la consulta del 9N, amb els vots a favor dels 15 regidors del PSC i els 6 de CiU. El text s'ha consensuat per tal que mantingués la data de la consulta, que reclamaven els nacionalistes, i s'inclogués "amb el benentès que es celebrarà legalment", tal i com demanaven els socialistes.

Però, tot i el consens, el regidor de CiU, Antoni Postius, ha tornat a retreure a l'alcalde que dimarts no deixés votar les mocions per por a vulnerar la legalitat. Diu que ha "va impedir fer polític", "el ridícul" i "ha avergonyit molt ciutadans". Assegura que l'advertència del secretari de l'Ajuntament no ha canviat i li ha recordat que alguns dels crits que es van sentir a la concentració de dimarts, en què es demanava la dimissió de Ros.

"Avui gràcies al clam popular que hi va haver dimarts al carrer es retorna a la ciutat de Lleida i a la Paeria la dignitat perduda aquest dimarts" i esdevé, ha afegit, "el 912 ajuntament que mostra el seu compromís amb la consulta del 9N". Fins i tot, ha conclòs, "sembla que votin la moció a contra cor".

L'alcalde, Àngel Ros, li ha respost dient que no va deixar votar la moció dimarts per complir la legalitat i protegir els funcionaris. Ha explicat que avui era un ple ordinari i que acceptaven votar i aprovar la moció perquè s'incloïa expressament "en un marc de legalitat". Només s'avergonyiria, ha respost Ros, "si no respectés les lleis" i ha volgut preguntar a Postius "si vostè es va avergonyir quan el president Mas va retirar la campanya de comunicació als ciutadans" de la consulta del 9N.

El ple també ha aprovat, amb els vots de socialistes i convergents, demanar, a través de dues mocions, al Govern de l'Estat la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat presentats contra la celebració de la consulta. El Partit Popular, que ha votat en contra en totes les mocions, ha assegurat que "ens reservem el dret d'impugnar aquestes resolucions davant del jutjat" si vulneren la legalitat.

Antoni Postius (CiU): "gràcies al clam popular" s'aprova la moció i Lleida és "el 912 ajuntaments" que dóna suport al 9N

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141003csrcsrcat_33.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Àngel Ros: li pregunta a Toni Postius, "es va avergonyir del president Mas quan va retirar la campanya?" del 9N

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141003csrcsrcat_34.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00