Sociedad

Collita d'arròs "igual o millor" que la de l'any passat

Els arrossaires de Pals esperen tenir una producció igual o més bona que la de l'any passat. Aquesta setmana han començat la recollida de la varietats de cicle curt. La incògnita és saber si la poca calor que ha fet aquest estiu afectarà el rendiment de les varietats de cicle llarg, que són les majoritàries.

Una imatge de la festa de la sega tradicional de l'arròs, que es farà aquest diumenge. Foto: Ajuntament de Pals

L'any passat es van recollir 5400 tones de les diferents varietats d'arròs que es planten a l'Alt i el Baix Empordà (940 hectàrees i 27 productors) i aquesta campanya serà igual o possiblement millor, diu el president dels arrossaires de Pals, Josep Pericay.

De moment, les varietats de cicle curt com el bomba, el camaroli o el loto, que ja han començat a recollir, "tenen bona qualitat i bona producció". Representen el 40% dels kilos d'arròs que es cullen. El 60% restant són les varietats de cicle més llarg, com el Bahía o el Tebre.

Aquí és on tenen la incògnita, diu Pericay, perquè les temperatures de l'estiu "van ser més baixes del que és habitual, especialment a la nit, i això podria haver provocat una baixa fertilitat en l'època de floració". De tota manera, Pericay diu que és aviat per ser pessimistes.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00