Sociedad

La filla de l'acusada del crim de Sant Ruf: "em va dir que el mataria"

L'acusada, d'assassinar un avi de 83 anys en un pis de la ciutat de Lleida al novembre de 2012, diu que la van segrestar i retenir dos homes i que llavors va veure el cadàver de la víctima.

Imatge de l'acusada declarant davant el jurat popular que la jutja des d'aquest dilluns FOTO: RÀDIO LLEIDA

"Que si no li feia el testament, ho faria agressivament", ha explicat aquest dilluns davant l'Audiència de Lleida la filla de l'acusada. A preguntes de la fiscal, la filla ha relatat com la seva mare li va confessar la seva intenció de matar l'ancià, de 83 anys, per poder heretar el pis que tenia a Igualada. Fins i tot ha descrit com la seva mare pensava desfer-se del cos, un cop mort, esquarterant-lo, deixant les visceres a la banyera i "anar baixant-lo amb bosses de la brossa". Ha assegurat que no la va creure, que va pensar que era una broma i que, per això, no va alertar els Mossos d'Esquadra.

La imputada, però, nega aquestes acusacions, diu que no li va explicar res a la seva filla "perquè no em parlava amb ella". Amb algunes contradiccions, la dona ha explicat, durant el primer dia de judici, que va conèixer la víctima a Igualada i que van decidir compartir pis a la ciutat de Lleida. Ha declarat que un dia "vaig entrar al pis, vaig sentir una olor a cremat i llavors em van abordar dos homes, em van tapar la boca i em van portar una habitació" i allà "vaig veure el Sr Millàs cobert amb una manta". Ha assegurat que ja estava mort i que els dos segrestadors la van obligar a tocar el cos i, durant diversos dies, la van obligar a baixar bosses a les escombraries. Diu que la van amenaçar amb matar la seva mare i el seu fill i que "estava atemorida perquè pensava que també em matarien a mi". Cinc dies després, ha afegit, va aconseguir escapar dels seus segrestadors i anar al CAP de Rambla Ferran, on va explicar que l'havien retingut i que hi havia un mort a casa seva.

Suficients indicis, segons els mosso

Els Mossos d'Esquadra, però, no es creuen aquesta versió. El cap d'investigació de la polilcia autonòmica han explicat, a través d'un power point amb fotografies, que primer el va matar, després el va esquarterar, li va treure les visceres i les va traslladar a la banyera, i el va intentar cremar per desfer-se del cos. Segons ha dit, hi ha molts indicis que la incriminen com les restes d'ADN que es van trobar tant de l'acusada com de la víctima en uns guants de làtex "amb els quals hauria manipulat el cos de la víctima". També es va localitzar sang de la víctima en unes sabates de l'acusada. I una aficionada a la fotografia va aportar als Mossos unes imatges de l'acusada, en actitud sospitosa, llençant una maleta amb unes bosses a la zona del riu.

L'acusada, que es troba en presó preventiva, s'enfronta a una petició de condemna de 20 anys i 5 mesos de presó, pels delictes d'assassinat i profanació de cadàver. El judici es preveu que es perllongui fins dijous. Demà dimarts es preveu que declarin els testimonis i dimecres els pèrits, entre ells els psiquiatres, que detallaran si l'acusada, que pateix un trastorn de distímic, depressió crònica i de personalitat, és conscient o no dels seus actes i de les conseqüències.

Filla de l'acusada crim Sant Ruf: la meva mare em va dir "que si no li feia el testament, ho faria agressivament"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141020csrcsrcat_47.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Acusada crim Sant Ruf: nega haver-li dit a la seva filla que el volgués matar, "no em parlo amb ella des de fa temps"

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141020csrcsrcat_48.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cap d'investigació Mossos: als guants hi ha ADN de l'acusada i de la víctima, "amb ells es va manipular el cos"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141020csrcsrcat_49.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00