Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Junqueras i Mas volen fer del 9-N un "èxit"

El líder d'ERC li ha reiterat la necessitat de convocar eleccions anticipades però el Govern prefereix deixar-ho per després del 9 de novembre

Oriol Junqueras, a la sortida de la seva reunió amb MasACN

La reunió amb el president de la Generalitat "culmina", segons Junqueras, la ronda de contactes que ERC ha mantingut amb totes les forces polítiques i el Govern. A Mas, Junqueras li ha comunicat el "compromís absolut" amb el 9 de novembre. Les discrepàncies se situen ara en les eleccions posteriors. Junqueras reclama un compromís explícit del president del Govern amb la convocatòria anticipada. El líder republicà demana que les eleccions se celebrin "el més aviat possible després del 9-N" per generar el mandat democràtic "necessari" per arribar a la independència.

El Govern prefereix, però, començar a parlar d'aquesta qüestió a partir del 10 de desembre. Fonts de l'executiu han explicat a l'ACN que el Govern està bolcat amb l'organització del procés participatiu i que no serà fins el dia després quan comenci a parlar d'altres escenaris, com el de les eleccions plebiscitàries. De fet, segons Junqueras, en la reunió ni tan sols s'ha parlatd'una possible llista unitària. Per al líder republicà, cal que les parts es comprometin abans amb el què (declaració d'independència immediata) per poder arribar a pensar en aquesta possibilitat.

Más información

A diferència de setmanes enrere, quan Junqueras no tenia cap problema en assegurar que confiava en Artur Mas, ha explicat en aquesta ocasió que la confiança es construirà "a mesura que anem fent la independència de Catalunya".

El president d'ERC arribava al Palau de la Generalitat a les 16.30h i ha abandonat l'edifici passades les 17.30. Tot just una hora de reunió de la que no ha sortit cap acord concret més que el compromís de treballar perquè l'organització i la mobilització del 9-N sigui un èxit, encara que no es tracti de la consulta inicialment plantejada. La reunió havia estat demanada pel mateix Junqueras aquest passat dimarts al matí i acceptada a la tarda per Artur Mas. De forma immediata es va col·locar a l'agenda d'aquest dimecres dels dos líders.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00