Sociedad

El pla per reduir la contaminació arriba tard

La Generalitat creu que podrà convèncer Brussel·les amb el seu nou pla per reduir la contaminació de l'aire de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El pla ha de reduir nivells que s'incompleixen des del 2005 i el 2010.

La Generalitat va aprovar fa un mes un pla amb 166 mesures per reduir la contaminació a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on des del 2005 es superen els nivells permesos. Avui al Parlament el Secretari General de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha assegurat que aquesta vegada Europa sí acceptarà el pla després que tombés l'anterior per poc eficaç. Llebot ha reconegut que aquestes mesures arriben tard, però ho ha justificat dient que "millor anar lents, que no ràpid i no obtenir bons resultats".

La majoria de les mesures són voluntàries perquè, segons la directora de qualitat ambiental, Assumpta Farran, "no és pot imposar res si no hi ha consciència ambiental, abans cal convèncer".

Más información

Entre aquestes mesures n'hi ha una que el propi Departament de Territori i Sostenibilitat ja està aplicant: el Bicifeina. Consisteix en que les empreses cedeixen bicicletes als seus treballadors per anar i tornar de la feina. Ells en van sortejar 10 entre 40 interessats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00