Últimas noticias Hemeroteca

La crisi afavoreix el boom de les curses de muntanya

Els participants a curses de muntanya, durant els darrers 4 anys, s'ha gairebé duplicat, segons dades de la Federació Excursionista de Catalunya. Amb la crisi s’han multiplicat els corredors.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha passat d'organitzar, en quatre anys, de 20 a 34 curses de muntanya, de resistència o ultraresistència. 12 d'elles se celebren a les terres de Lleida. I el número de participants des de 2010 s’ha gairebé duplicat, passant d’uns 3.800 a gairebé 6.700, segons dades aproximades de la mateixa Federació.

Des del comitè de curses de muntanya de la Federació, Elvira Carrasco, creu que la crisi ha ajudat a que hi hagi més corredors. “Sap greu dir-ho però resulta molt més econòmic posar-se unes bambes i posar-se a córrer per la muntanya, que no estar pagant una quota al gimnàs i això són uns diners que t’estalvies cada mes”, assenyala Carrasco.

La Federació creu que cal una normativa, com la que està treballant la Generalitat, per exigir revisions mèdiques als corredors que vulguin participar en curses extremes. A totes les curses que organitza la Federació s’exigeixen unes condicions mínimes, material o es garanteixen rutes alternatives, davant possibles adversitats meteorològiques.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?