Sociedad
Imputat per estafa

"Quim Nadal ni es compra ni es ven"

L'exconseller de Política Territorial es defensa en una entrevista al Balcó

Entrevista Joaquim Nadal

Entrevista Joaquim Nadal

03:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0933420141029195002/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Santa Cristina d'Aro

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal nega haver estafat l'empresari a qui va proposar canviar la ubicació del polígon industrial que volia aixecar al paratge de Solius. "No he comès cap estafa, la veritat és que no", ha dit Nadal a l'entrevista al Balcó.  En un tuit ha escrit també: "Des de 1979 tothom sap, qui vol saber-ho, que en Quim Nadal ni es compra ni es ven".

La jutge interrogarà Nadal i l'excap de l'INCASOL, Emili Mas el 21 de novembre per presumpta estafa. Sospita que van compensar un promotor privat amb uns terrenys inundables perquè no construis un polígon industrial planificat a la zona de Solius de Santa Cristina d'Aro. Segons la fiscalia anticorrupció el detonant que aturessin aquest projecte és que la família de l'empresari José Manuel Lara havia comprat una finca propera, tot i que el projecte havia rebut protestes per part de veïns i ecologistes. L'empresari perjudicat es va querellar contra Nadal i Mas.

"Aquest polígon tenia una tramitació molt llarga, s'aprova l'any 2004 i a partir del 2006 hi ha un ampli moviment social encapçalat per la Plataforma Salvem Solius i amb el suport des de fora dels monjos cistercencs de Solius. I a partir d'aquell moment el Govern de la Generalitat tracta per tots els mitjans d'impedir el desenvolupament del polígon industrial", ha explicat Joaquim Nadal i afegeix que "arriba la crisi i no es pot desenvolupar l'altre polígon, però és vigent i té totes les de la llei".

Assegura que l'empresari sabia quan es va fer la permuta que no eren urbanitzables: "L'ACA diu que són urbanitzables i que tenen algun problema hidràulic però que si es fan aquestes obres es pot corregir. I l'empresari ho sabia perquè el POUM de Santa Cristina d'Aro ho incorpora".

La fiscalia creu que el detonant del canvi de terrenys és que aprop de la zona afectada pel polígon de Solius la família de l'empresari José Manuel Lara hi havia comprat una finca l'any 2006. "Els seus terrenys estan lluny d'aquest polígon, relativament lluny, hi ha altres propietaris entre mig i torno a insistir, el Govern de la Generalitat no es mou per l'interès d'un sol particular sinó per la mobilització social de molts sectors que volen salvar la Vall de Solius".

Nadal ha acabat l'entrevista al Balcó recordant que aquest promotor "es querella el 2012, 6 anys després de l'aprovació del pla de l'ordenació urbana municipal i quan jo ja feia dos anys que no estava al Govern".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00