Sociedad
SOCIETAT

Cau la natalitat

El Camp de Tarragona és una de les zones a on més ha disminuït la natalitat de tot Catalunya

Primer nadó nascut a Tarragona aquest 2014 / ACN

Tarragona

El nombre de naixements a les comarques del Camp ha caigut un 8,5%, un punt per sobre de la mitjana catalana. En canvi, a les Terres de l'Ebre tan sols han disminuït un 3,5%. L'any passat van néixer 71.493 nadons a Catalunya, un 7,3 % menys que l'any 2012. I és el cinquè any consecutiu de caiguda. Les raons són múltiples. Unes es poden relacionar directa o indirectament amb la crisi i d'altres no.

Entre els motius que expliquen la davallada hi ha la disminució del nombre de fills que de mitjana té cada dona. Segons la Cap de l'Àrea de Societat de l'Idescat, Mireia Farré, no és tant perquè s'estigui imposant el fill únic, sinó perquè cada cop hi ha més dones que directament no en tenen.

A la disminució del nombre mitjà de fills s'ha de sumar que està baixat el nombre de dones en edat fèrtil que hi ha a Catalunya. Mireia Farré diu que això passa perquè estan arribant a l'edat de tenir fills les dones nascudes als anys 80 i primers dels 90 que són generacions molt menys nombroses que les dels anys 70. I d'altra banda, no només s'ha frenat la immigració, sinó que augmenta la sortida de persones joves cap a altres països.

L'edat mitjana en la que les catalanes tenen el primer fill s'ha incrementat gairebé un any. I ja està en els 30,3.

Marc i Martina els noms més posats al Camp

Al Camp de Tarragona, l'any 2013, el nom de nen més posat va tornar a ser Marc, seguit d'Eric, Biel, Pol i Hugo. En el cas de les nenes, Martina va superar a Paula, seguit de Júlia, Carla i Maria. En canvi a les Terres de l'Ebre el nom de nen més posat continua sent Marc mentre que el de nena és Paula seguit d'Alba, Júlia, Laia i Noa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00