Sociedad
UNIVERSITAT

“Ja tenim Veterinària a casa”

La Universitat de Lleida (UdL) impartirà el curs vinent un doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal. Uns estudis que Lleida portava reivindicant durant anys.

Document que ha presentat en roda de premsa el rector sobre el doble grau de Veterinària-Ciència i Producció Animal / -RÀDIO LLEIDA-

Lleida

Després d’anys de reivindicacions, finalment Lleida començarà a impartir el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal al curs 2015-2016. Així ho ha aprovat aquest dijous al matí el Consell Interuniversitari de Catalunya, amb només el vot en contra de la Universitat Autònoma de Barcelona, que sempre s’ha oposat a que Lleida impartís aquesta titulació.

“Ja tenim veterinària a casa” ha assegurat el rector de la UdL, Roberto Fernández. El doble grau, que tindrà una durada de 6 anys, comptarà amb 60 places, les mateixes que té ara el grau Ciència i Salut Animal i que passarà a formar part d’aquests estudis. Cap universitat catalana ni de l’estat espanyol imparteix aquesta doble titulació. Només algunes universitats dels Estats Units ofereixen estudis com aquests, segons ha destacat el secretari d’universitats de la Generalitat, Antoni Castellà.

ROBERTO FERNÁNDEZ, rector UdL: afirma que ' no està preocupat pel finançament' del doble grau

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141030204859/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El grau però es començarà a impartir sense l’hospital veterinari, requisit imprescindible d’aquests estudis. Les obres del centre, que acollirà la sala de necròpsies i el laboratori de salut animal, podrien començar en un any i mig o dos anys, segons ha explicat el rector. I sobre el finançament necessari per posar-ho en marxa, Fernández ha dit que “no està preocupat pel finançament ni del projecte docent, que està assegurat, ni pel finançament del sistema hospitalari” perquè, ha assenyalat, “estic convençut que no tindrem problemes per aconseguir en cap cas”.

RAMON ROCA, pt Consell Social UdL: donen suport al grau 'entre 15 i 20 empreses de les principals'

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141030205018/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En aquest sentit, el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca, ha assegurat que hi ha entre 15 i 20 empreses donant-hi suport i “tenim les més grans del sector". Ha reconegut, però, que a partir aquests suports s’hauran de materialitzar i espera que se n’hi sumin més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00