Actualidad

ERC guanyaria les eleccions amb 38-39 escons, 5 més que CiU

El Centre d'Estudis d'Opinió (organisme de la Generalitat) situa el PSC com a tercera força (14-16), seguit de PP (11-13), Podemos (10-11), i ICV-EUiA, C 'si CUP, els tres entre els 8 i 9 diputats

Encuentro en la sala de plenos del ayuntamiento entre Artur Mas, presidente de la Generalitat y Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts durante una visita a la empresa iVascular. / ALBERT GARCIA El País

Barcelona

ERC incrementa la diferència respecte a CiU en l'últim baròmetre publicat pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Els republicans obtindrien entre 38 i 39 escons, aconseguint el 23,2% dels vots, deixant enrere a la federació nacionalista, que baixaria fins als 32-33 escons amb el 19,4% dels vots.

El pronòstic que fa el CEO atorga en tot cas la majoria absoluta a la suma d'aquestes dues formacions. En tercer lloc se situaria el PSC, amb el 11,2% dels vots i entre 14 i 16 diputats, seguit pel PPC, que es quedaria amb el 8,6% dels vots i entre 11 i 13 diputats.

Podemos confirma el seu creixement a Catalunya i aconseguiria entre 10 i 11 escons, per davant d'ICV-EUiA, C 'si CUP, els tres entre 8 i 9.

El Baròmetre també dóna dades sobre la consulta.

Un 49,4% dels catalans votaria 'sí-sí' a la pregunta prevista per al 9-N segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), publicat aquest divendres. El 'no' se situaria en el 19,7% i el 'sí-no' en el 12,6%.

Uns resultats que consoliden l'avantatge de l'opció independentista, tot i que no poden extrapolar-se al procés participatiu previst per al 9 de novembre.

En primer lloc, es tracta d'intenció directa de vot incloent-hi indecisos i es refereix al conjunt de la població catalana major de 18 anys -el 9-N podran votar a partir de 16 anys.

En segon lloc, el mateix enunciat de la pregunta no està vinculat al 9-N a diferència del baròmetre de l'abril, perquè la consulta està suspesa pel TC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00