Sociedad

El guió previst

El Govern recorre la consulta del 9-n per evitar que els catalans quedin a la "intempèrie legal"

DVD 695(17-10-14) Rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros. Soraya S‡enz de Santamar’a (Saenz de Santamaria), vicepresidenta, ministra de la Presidencia y portavoz del Gobierno. Foto: Uly Martín.El País

Madrid

El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la consulta independentista que la Generalitat de Catalunya pretén celebrar el 9 de novembre, en considerar que no té "cap base legal i cap de les garanties democràtiques més bàsiques", per el que col·locaria als ciutadans que participin "a la intempèrie legal".

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va confirmar aquesta decisió en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha explicat que el recurs inclou una petició per "suspendre les activitats" promogudes per la Generalitat per celebrar la consulta de la fi de setmana que ve i qualsevol altra que pretengui realitzar en els pròxims dies "per a la preparació de la mateixa".

Sáenz de Santamaría va adduir que l'Executiu recorre la consulta amb la finalitat de "garantir l'ordenament jurídic" perquè considera que "no té cabuda en el nostre Estat de Dret". En particular, va afirmar que cal "protegir la democràcia, la igualtat i la llibertat" d'Artur Mas, a qui ha acusat de "no voler assumir la seva responsabilitat" i de pretendre delegar la il·legalitat del seu projecte en els ciutadans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00