Sociedad
AGRICULTURA

El preu de l’oli nou de Siurana incrementa 20 cèntims per litre

Feia vuit anys que el preu de l’oli de Denominació d’Origen Protegida Siurana no pujava. Els propers 14 i 15 de Novembre es realitzarà la tradicional Festa de l'Oli Nou a Reus.

L'Oli nou d'enguany, embotellat per la DOP Siurana / Gregori Perelló

Reus

Torna la 18a Fira de l’oli DOP Siurana. Els dies 14 i 15 de novembre, la plaça de la Llibertat de Reus acollirà, un any més, una nova edició de la fira que l’Agència de Promoció de Ciutat, la Unió Corporació Alimentària de Reus i el Consell Regulador de la DOP Siurana organitzen per presentar l’oli nou. El sabor i la salut, l’essència del territori, la història i tradició d’un poble i la qualitat, seran els quatre aspectes principals que enguany la fira vol destacar als consumidors.

Com a novetat, cada estant tindrà un codi QR on es podrà veure els atributs principals de cada tipus oli i que permetrà el consumidor valorar-lo amb més coneixement. Es continuarà premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra de 5 litres d’oli, s’obsequiarà amb butlletes de premi segur. Amb l’increment del preu de l’oli, l’ampolla de cinc litres, la mes popular, passarà a valer 23 euros.

Entitats com la Unió de Botiguers, el Gremi de forners de Reus i Baix Camp, i l’establiment Casa Borrull de Reus també hi participen:

Des de la Unió de Botiguers, aproximadament 180 establiments ambientaran els seus aparadors amb la temàtica de l’oli Siurana per tal de promocionar l’arribada del nou oli. Els dos millors aparadors, escollits pels propis clients a través de diferents butlletes que s’hauran de depositar al Gaudí Centre, seran premiats amb cistelles d’oli. A través de les xarxes socials, qui ho vulgui, podrà participar en diferents concursos de fotografia emmarcats també en els aparadors comercials participants.

El Gremi de forners de Reus i Baix Camp comptarà amb un estand propi on, entre altres tipus de pa, es podrà trobar el pa de Reus i coca de sucre. El gremi també s’encarregarà d’elaborar el pa i la coca dolça que, juntament amb la llonganissa especial que, tradicionalment, elabora l’establiment Casa Borrull de Reus, es servirà a l’esmorzar degustació, l’acte més popular de la fira que tindrà lloc dissabte a partir de les 10.

L’esmorzar d’enguany consta de pa de ceba, acompanyat amb tomacons, l’embotit de cal Borrull, que serà de panxeta lleugerament fumada, oli nou, avellanes i coca dolça, tot regat amb l’oli Siurana.

A més cal destacar la implicació dels hotels de Reus, que també han volgut aprofitar la gran afluència de visitants per realitzar una oferta especial de cap de setmana. Aquesta oferta promocional inclou un 30% de descompte, una empolla d’oli nou DOP Siurana a l’habitació i el tiquet per l’esmorzar degustació, i un tiquet cultural amb entrada al Gaudí Centre Reus i al pavelló de distingits de l’Institut Pere Mata a més d’una entrada per a l’exposició “Joan Prim i Prats” al Museu de Reus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00