Sociedad
Informe de la Sindicatura de Comptes

Irregularitats comptables i de contractació al Consorci Sanitari Integral

El Consorci és públic i gestiona 14 centres de Barcelona i el Baix Llobregat

El document recrimina la falta de procediments de contractació pública o algunes retribucions no ajustades ni justificades als professionals de l'organisme dels anys 2009 al 2011. 

L'informe de la sindicatura formula sis observacions com ara la falta de determinació del preu en alguns contractes de subministrament, la clasificació de cinc contractes de gestió de serveis públics i la contractació de serveis assistencials a personal laboral del Consorci Sanitari Integral de manera directa i sense seguir cap procediment de contractació.

A més, tot i el decret del 2010 del govern espanyol que obligava a reduir els salaris un 8% als directius, només se'ls van baixar un 5%, com la resta de treballadors. També es critica que un conseller delegat fos acomiadat l'octubre del 2010 amb una indemnització de 30.800 euros per no haver-lo avisat amb antelació i l'endemà mateix fos recontractat com a adjunt a la consellera delegada.

Per últim, considera que els 255.000 euros gastats en tres indemnitzacions per acomiadaments improcedents s'haurien de revisar i haver fet un expedient sancionador correctament i haver esperat a una sentència judicial ferma.

El consorci sanitari integral és una entitat pública que gestiona 14 centres de Barcelona i diferents municipis del Baix Llobregat. Està participada, entre d'altres, pel Servei Català de la Salut i els ajuntament de L'Hospitalet i Sant Joan Despí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00