Sociedad
ES TRENCA EL PACTE A REUS

Pellicer trenca amb el PP

L’alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer, anuncia que expulsa del govern al Partit Popular d’Alícia Alegret. El batlle admet que li dol haver de prendre aquesta decisió, que ve donada per la ofensiva contra el President de la Generalitat després del 9N.

Carles Pellicer durant l'anunci de ruptura amb el PP a l'Ajuntament de Reus / Marc Càmara

Reus

3 anys i mig és el que ha durat el govern de gestió entre CiU i PP a l’Ajuntament de Reus. Aquest dilluns al vespre l’alcalde Carles Pellicer ha anunciat que trenca amb els seus socis perquè ‘s’han traspassat línies vermelles que no podem admetre’. Pellicer fa referència a la ofensiva que en les darreres hores ‘sembla que s’està duent a terme des del PP contra el President Mas. És igual si al final s’acaba concretant una denúncia de la Fiscalia de l’Estat o no. El fet és el mateix’, diu l’alcalde.

Les claus del trencament

05:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0329120141112214444/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara bé, el líder de Convergència i Unió assegura que la decisió li dol i que ‘ho faig a contracor. No tinc res en contra de l’Alícia Alegret, amb qui he tingut una relació correcta i que ha demostrat compromís amb el govern’, però admet que pressions de la cúpula nacional del seu partit han propiciat el trencament. Preguntat per si tot plegat ha estat una ordre directa dels seus superiors al partit ha respost que ‘Ha estat una decisió consensuada’.

A partir d’ara, govern en solitari

Pellicer haurà de governar en solitari els propers 6 mesos, fins que se celebrin a Reus les properes eleccions municipals. De moment ha anunciat la reestructuració del govern, en el que es quedarà en minoria amb només 10 regidors (se’n necessiten 14 per tenir majoria), que ara caldrà concretar en un futur proper. I en aquest aspecte ha volgut demanar ‘responsabilitat als grups municipals’ perquè entenguin la situació i facilitin la governabilitat i l’estabilitat de la ciutat.

Pel que fa als grans reptes de ciutat que encara queden pendents abans dels propers comicis, en destaca un: l’aprovació dels pressupostos municipals del 2015. ‘Els pressupostos els hem anat fent amb el PP i continuarem amb la mateixa proposta’, tot i que ha rebutjat respondre si espera que els fins ara socis de govern li donin suport en aquest punt cabdal pel futur de la ciutat. ‘Sempre podem prorrogar els del 2014’.

El trencament, al Parlament

Ambdós dirigents municipals són diputats al Parlament de Catalunya i ha estat precisament allà on Pellicer li ha comunicat a Alegret la seva decisió: ‘No ha estat fàcil, ni per mi ni per ella. La seva actitud ha sigut correctíssima, però fins aquí hem arribat’.

L’alcalde ha admès que li ha comunicat durant el migdia d’aquest dilluns. Després ha estat el torn de retornar cap a Reus i d’anunciar-ho al grup municipal i a la militància de Convergència Democràtica i d’Unió Democràtica, que han aplaudit la decisió de Pellicer. Mentrestant, també s’ha trucat als diferents representants polítics de la ciutat, als portaveus dels grups municipals i també al gerent de les empreses municipals i al Secretari General de l’Ajuntament.

Primeres reaccions

La oposició en bloc critica que la decisió de trencar el pacte de govern a Reus hagi vingut imposada de Barcelona. El PSC fa un pas més enllà, i el seu portaveu municipal, Andreu Martín, assegura que ‘tot això és façana. Els dos partits continuaran governant junts’. Jordi Cervera, d’ARA Reus, recalca que ‘un cop més Barcelona governa Reus, i no és un bon moment per trencar un pacte a 6 mesos de les eleccions’. De la seva banda, David Vidal, portaveu del grup municipal de la CUP, assegura que ‘aquesta decisió arriba molt tard. No permetrem que CiU i PP s’escudin en les banderes per amagar les seves misèries’.

El grup municipal del Partit Popular de Reus, de moment, no ha volgut fer declaracions a aquesta emissora.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00