Sociedad

Menys autobusos, pitjor servei

UGT denuncia que cada dia circulen entre 80 i 100 autobusos menys, per falta de conductors i també de recursos per resoldre de manera ràpida les averies. El govern de CIU forçat a demanar a TMB que actuï en una vintena de línies

Barcelona

El descens del nombre d'autobusos que circulen a diari per la ciutat està provocant, segons que han denunciat avui el sindicat UGT, que s'incrementi el temps d'espera a les parades i que els usuaris rebin un pitjor servei. El líder d'UGT, Josep María Alvarez adverteix que no es quedaran de braços creuats, mentre la direcció de Transports de Barcelona malbarata la imatge del servei públic d’autobusos. “Si no es prenen mesures això passarà, perquè l’acumulació de passatgers a les parades és un fet avui, i la tensió que es genera amb el conductor, que és la cara visible de la companyia, també és un fet real avui”.

Un altre exemple de la mala gestió, segons el secretari general de la Federació de serveis per a la mobilitat i el consum del sindicat, Joan Piqué és el descens del nombre d’usuaris del Bus Turístic. Segons les seves dades, fins el mes de setembre d'enguany s’han perdut 250.000 passatgers respecte el mateix període de l’any passat, malgrat el turisme continua creixent. Segons Piqué "no és que els turistes ja no utilitzin el Bus Turístic", sinó que davant la manca d’una oferta suficient de l’empresa pública estan optant pel servei privat.

UGT demana a la direcció de Transports de Barcelona que es posi a treballar per posar remei a aquesta situació. Com a primer gest, demanen que es faci públic l’organigrama de directius i el cost que suposen per a la companyia. Demanen també que s’executin les inversions pressupostades que estan pendents –fins al setembre diuen, només s'havien fet efectives el 15 per cent de les inversions previstes per TMB per tot l'any - i que es recuperin els acords d’increment de plantilla que preveien contractar fins a 500 persones abans de finals d’any.

UGT alerta que si la companyia no pren mesures es podria obrir un “període de conflictivitat laboral” al servei d’autobusos.

Precisament, avui, l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició d'Iniciativa per Catalunya que insta TMB a restablir les freqüències d'una vintena de línies en les que s'ha augmentat el temps d'espera. El primer tinent d'alcalde i president de TMB, Joaquim Forn s’ha compromès a estudiar-ho però tot advertint que requerirà "noves inversions" en un moment en què la companyia té un dèficit –sumant metro i bus- de més de 400 milions d’euros.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00