Sociedad

El Sismògraf d'Olot, nou Mercat de la dansa a Catalunya

La idea que han presentat avui la Conselleria de cultura i l'Ajuntament és que el festival de dansa Sismògraf esdevingui un punt de trobada entre companyies i programadors nacionals i internacionals

FRANCESCH, PERE ACN

Barcelona

De la mateixa manera que Tàrrega acull el mercat internacional de teatre o Vic el de la Música Viva, la idea és que la capital de la Garrotxa i el festival Sismògraf siguin una cita obligada al calendari de tots els programadors i totes les companyies de dansa. "L'objectiu és fer d'Olot un referent de la dansa a Catalunya”, ha dit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Entre els objectius compartits per la conselleria i l’Ajuntament d’Olot hi ha expandir i consolidar la presència de la dansa i de les arts del moviment a escenaris de tot tipus, i oferir als creadors un espai-temps on mostrar les seves propostes al públic i als professionals. Interessa captar als programadors internacionals però també, i molt especialment, a aquells que busquen propostes per als petits teatres, biblioteques i centres culturals del país. La dansa és un sector “ple de talent”, segons que ha subratllat el Conseller de cultura, Ferran Mascarell però al que hores d'ara “li falta mercat.”

L'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, ha declarat que fins ara el Sismògraf "era una festival petit i local" i de cara a la propera edició, que es celebrarà del 24 al 26 d’abril, el volen "convertir en un festival internacional i que vingui gent de tot el món i sobre que es barregin programadors amb els artistes i companyies i que en surti un enriquiment de tota la dansa".

 El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha concretat que el pressupost de sortida del Sismògraf serà de 300.000 euros, finançats al 50% per la conselleria i l’Ajuntament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00