Actualidad
PREMI CERVANTES 2014

Juan Goytisolo, premi Cervantes 2014

Francisco Neva, els germans Goytisolo, Luis Landero, Fernando Savater i Eduardo Mendoza eren alguns dels noms que optaven al Premi

El escritor Juan Goytisolo, premio Cervantes 2014. / Bernardo perez El País

Madrid

Ja es coneix el nom del successor d'Elena Poniatowska com a premi Cervantes. El jurat compost, entre d'altres, pels dos últims guanyadors del premi, la mateixa Elena Poniatowska i José Manuel Caballero Bonald, i el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha decidit atorgar el guardó d'aquest any 2014 a Juan Goytisolo.

Juan Goytisolo ha estat elegit entre una nòmina d'autors entre els quals figuraven noms com Francisco Nieva, els propis germans Goytisolo, Luis Landero, Fernando Savater o Eduardo Mendoza. Dins d'aquesta llista no estava Javier Marías, que es va autodescartar al setembre per al premi a causa de negar en públic que estigués disposat a acceptar "cap guardó o invitació del Govern".

D'aquesta manera, Goytisolo esdevé el 40è guanyador del premi i serà l'encarregat de passar el proper 23 d'abril, data en què va morir Miguel de Cervantes, autor que dóna nom a aquest guardó, pel paranimf de la Universitat d'Alcalá d'Henares.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00