Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Falten vetlladors a les escoles

CC.OO. denuncia retallades del personal que atén nens amb necessitats especials

Alumne amb mobilitat reduïda i la seva mare a les portes de la seva escola / ACN ACN

Girona

Comissions Obreres denuncia que Ensenyament no ha augmentat les hores als vetlladors en un curs on hi ha més alumnes amb necessitats educatives especials. El sindicat calcula que a Catalunya hi ha 133 alumnes que no tenen cobertes les seves necessitats perquè el departament no ha contractat més vetlladors.

Els vetlladors són personal que treballa a les escoles i que es dedica a donar suport a les classes als alumnes amb necessitats educatives especials, nens amb mobilitat reduïda, trastorns de conducta o hiperactivitat.

CC.OO. ha enquestat els directors de les escoles de les comarques de Girona, i dels 94 que han respost, 45 expliquen que aquest curs els han retallat les hores del personal vetllador.

Això un curs més, mentre els alumnes amb necessitats educatives especials augmenten i no creix el pressupost que Ensenyament destina a contractar aquest personal.

El sindicat preveu presentar abans de Nadal una denúncia davant del Síndic de Greuges per reclamar la falta d'hores de vetlladors a les escoles públiques catalanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00