Sociedad
GESTIÓ MUNICIPAL

Guissona portarà el consell al contenciós per l’aigua

L’ajuntament anuncia un recurs per considerar injust el preu que li cobra l’ens comarcal tot i reconèixer un deute de 300.000 euros des de fa dos anys

Alcalde de Guissona i alcaldessa d'Alcoletge.RÀDIO LLEIDA

Guissona

L’ajuntament de Guissona presentarà un recurs contenciós administratiu contra el Consell comarcal de la Segarra durant el mes de desembre per tal d’evitar pagar el que li reclama l’ens comarcal per la gestió de l’aigua. Ho ha avançat a l’Hora Lleida l’alcalde, Xavier Casoliva, qui ha reconegut que fins a dia d’avui, l’ajuntament de Guissona ha deixat de pagar al Consell 300.000 euros que el consistori considerava que se’ls cobrava de més. Creu que és injust que li cobrin una tarifa fixa de consum de 300 litres per habitant quan la mitjana no arriba a 100.

TERTÚLIA GESTIÓ DE L'AIGUA Amb els alcaldes de Guissona i Alcoletge

08:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0663020141124161857/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Casoliva ha participat en una tertúlia a l’Hora Lleida en què també hi ha participat l’alcaldessa d’Alcoletge, Alexandra Cuadrat. En tots dos municipis, a més, la gestió de l’aigua està privatitzada, és a dir, és a mans d’una empresa. En tots dos casos, segons els alcaldes, és així perquè s’ho van trobar quan van arribar als seus ajuntaments però preferirien portar directament la gestió de l’aigua de forma pública. A Alcoletge, a més, també estan pendents d’unes obres que ha d’executar el Govern de l’Estat per acabar la depuradora i evitar l’abocament de les aigües residuals al riu, com es fa ara.

El debat sobre l’aigua ha estat una de les qüestions de l’Hora Lleida d’avui, en què també hem parlat dels dos gossos salvatges abatuts pels agents rurals aquest cap de setmana . Són dos dels que han matat fins a 250 caps de bestiar a Seròs els últims dies. Hem escoltat també les peticions dels veïns de Pardinyes per convertir el mur del riu en un espai d’art efímer i l’avís de l’agent dels Mossos especialista amb víctimes de la violència en què entre els joves es constata que no s’ha superat el rol de superioritat de l’home sobre la dona, cosa que pot derivar en episodis de violència masclista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00