Sociedad
ICV ESTUDIA SI S'HA INCOMPLERT LA LLEI

Els agents rurals abaten dos gossos i en capturen un altre

Llorenç Ricou: “ens preocupa que la gent comenci a posar verí”

Un dels gossos de la bandada que ha provocat els atacs a ovelles a SeròsAGENTS RURALS (DAAM)

Seròs

Aquest cap de setmana els agents rurals han abatut a trets dos gossos salvatges i han capturat un, membres de la bandada que des del novembre ha matat 250 ovelles.

Són els primers gossos que abaten els agents rurals amb arma de foc, des de que a mitjans de novembre es va establir aquesta mesura especial, per poder rebaixar la tensió al Baix Segrià, a causa d'aquests tres atacs pràcticament consecutius que ha patit el ramat d'ovelles, d'un pastor de Seròs.

LLORENÇ RICOU, cap dels Agents Rurals: “ens preocupa que la gent comenci a posar verins”

02:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120141124210045/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dos gossos s'ha abatut d'un tret i prèviament, un tercer, un dominant s'ha capturat, durant el cap de setmana. Aquest és en una gàbia que es fa servir de reclam, per a que els dos o tres restants que queden d'aquesta bandada s'hi atansin i puguin ser capturats. Si en dos o tres dies no hi ha cap resultat, el posaran a disposició de l’Ajuntament d’Aitona, que és el municipi on s’ha capturat.

Segons el cap dels Agents Rurals, Llorenç Ricou, no hi ha hagut més remei que abatre els dos animals. "Veiem que la gent està bastant nerviosa, per que són tres atacs... al ser una zona d’un valor ecològic important -amb diferents espècies- ens preocupa que la gent comenci a posar verí " 

La presència però de gossos assilvestrats al Baix Segrià fa mesos que dura. De fet, Agricultura havia autoritzat des del juliol a caçadors, a través de l’Ajuntament de Seròs, a fer batudes. Un permís que es va perllongar fins a l’octubre. Segons va explicar l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena, durant l’estiu es van abatre uns 7 gossos. Des del novembre, és el cos dels Agents Rurals, qui està al capdavant de l'operatiu.

Ricou no entén les crítiques dels Animalistes, quan són gossos que estan matant animals. És pregunta, si per exemple, hi haurà algú disposat ara a acollir el gos dominat que s'ha capturat.

 Iniciativa demana explicacions

SARA VILA, diputada ICV. Esta en contacta amb advocats per 'veure si s'ha complert la llei'

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120141124215437/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ICV-EUiA estudia si s'ha incomplert la llei en la mort a trets de gossos a Seròs. La diputada Sara Vila lamenta que no s'hagi fet cas a la petició que els ecosocialistes van fer la setmana passada demanant que es capturessin els gossos de Seròs vius. «Agafar les escopetes no és la manera de solucionar les coses. Cal que la Generalitat doti els ajuntaments dels pressupostos adequats per poder gestionar tot el tema dels animals abandonats».

Vilà pensa que és urgent implantar solucions perquè, previsiblement, el problema dels gossos abandonats pot anar a més, alhora que anuncia possibles accions legals. «Estem parlant amb un grup d'advocats animalistes del Col·legi d'Advocats de Barcelona per esbrinar si hi ha hagut prevaricació i s'ha incomplert la llei de protecció d'animals de 2008» ha avançat Vilà, qui ha reblat «hem d'aturar la persecució i matança de gossos i treballar per les alternatives que hi ha abans de matar-los».

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00