Sociedad
Tarragona

Els alumnes de l'EOI denunciaran a la Generalitat

L'alumnat anirà als jutjats perquè considera que s'han malversat cabdals públics al fer noves obres a la 3a planta de l’antiga Chartreuse per traslladar-hi serveis territorials, tenint en compte que estava preparada per ser biblioteca i tenir uns altres usos.

Imatge d'arxiu de la 3a planta de l'EOI de Tarragona / Eva Hidalgo

Tarragona

Continua el culebrot de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. Els alumnes capitanejaran una denúncia contra la Generalitat per malversació de diners públics, ja que consideren que la inversió que es va fer a la tercera planta en el moment de la rehabilitació de l'edifici Vapor, a l'antiga fàbrica Chartreuse, ha acabat sent a fons perdut.

L'espai estava concebut com a sala d'actes i biblioteca, i es va equipar amb la darrera tecnologia perquè fos així. Segons la directora, Yolanda-Scott Tomas, "hi havia els endolls pels ordinadors, les connexions a Internet i tot el cablejat per instal·lar el projector a sobre la tarima". Ara bé, quan el govern català va decidir que aquell espai podia servir per a re ubicar-hi els serveis territorials d'economia i finances, tota l'obra de la 3a planta es va desfer per tal de tornar a adequar l'espai, posar-hi fibra òptica i aixecar murs de vidre per a fer-hi els despatxos. L'actuació de rehabilitació a sobre d'un espai sense estrenar i nou de trinca ha costat 273.000 euros a les arques públiques, una xifra a la que cal sumar-hi la despesa inicial que s'ha acabat desfent.

Els alumnes diuen que no poden més i ho qualifiquen com a "presa de pèl". És per això que estan decidits a posar aquesta mateixa setmana una denúncia formal als jutjats, ja que la quantitat de diners inicial per condicionar la tercera planta com a equipament per a l'escola ha acabat sent un cul de sac perquè s'ha desfet i ha quedat en no-res. Primer, però, es constituiran com a associació d’amics de l’EOI per tal de tenir entitat jurídica per poder-la tramitar. Compten amb el suport dels veïns del barri del Port i d’altres entitats tarragonines que també s’aglutinaran sota el paraigua d’aquesta entitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00