Sociedad
TARRAGONA

Menys mediacions

Les mediacions intenten evitar que les situacions conflictives tant en l'àmbit familiar, com veïnal o escolar, arribin als jutjats. L'any passat n'hi va haver 380 a la demarcació.

Mans arribant a un acord / Marta Bonillo

Tarragona

Tot i l'arribada de les taxes judicials la gent encara no opta per les mediacions com a solució a un conflicte i així evitar els tribunals. O bé per desconeixença o bé perquè no estan preparats emocionalment, la societat encara no es decanta per aquesta opció. L'any passat a la demarcació de Tarragona hi va haver 380 mediacions, enguany però, tot i que encara no es tenen dades oficials, es tem que tot plegat va a la baixa. Josep Singla, el president de l'associació de professionals de la mediació de les comarques tarragonines, apunta que "curiosament, sent una eina que podria ajudar molt a treure conflictivitat social i que la tenim a les mans i la tenim regulada, no se'n fa ús i difusió a la societat".

En tots els àmbits

Les mediacions no només serveixen per intervenir en conflictes d'àmbit familiar sinó que van molt més enllà. Maria José Bertomeu, advocada i mediadora, explica que n'hi ha de juvenil, també hi ha mediació a l'escola perquè des de ben petits aprenguin què és la mediació i així aprenguin com poden resoldre els seus conflictes o també existeix la mediació comunitària, és a dir, conflictivitat entre veïns.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00