Sociedad
ADOLESCENTS

Pares preocupats per les relacions de parella de les filles

Augmenta el número de progenitors que demanen assessorament perquè les seves filles menors d’edat no identifiquen, com a tal, relacions tòxiques amb les seves parelles.

Imatge del còmic per prevenir les violències masclistes entre la joventut, editat pel Departament d'InteriorGENCAT

Lleida

El Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista de Lleida ha atès enguany 14 pares de noies, d'entre 13 i 17 anys, preocupats per les seves relacions de parella. L'any passat es van atendre 7.

CRISTINA VIDAL, directora SIE: “normalitzen la gelosia, el control i per tant no ho veuen greu'

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141125191143/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons la directora del Servei, Cristina Vidal, la majoria són casos en què els pares ja han detectat una agressió física del noi cap a la noia. Les adolescents sovint “normalitzen la gelosia, normalitzen el control i per tant no ho veuen greu”. “Són els pares els que demanen ajut”, explica Vidal, “quan s’ha produït un cas extrem, una violència més evident”.

ALUMNES INSTITUT LLADONOSA: parlen sobre què és i com identifiquen la violència masclista

01:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141125191318/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Són relacions en què el noi sol controlar la noia a través de les xarxes socials o la roba que porta i, sovint, l’aïlla del seu entorn i amigues. En aquest sentit, alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Lladonosa de Lleida creuen que la violència masclista és l’actitud de superioritat o autoritat sobretot de l’home envers la dona.

Joves com el Nil, l’Aina, el Pau, la Keren o la Nadia creuen que les xarxes socials han fet canviar totalment les relacions i que la gelosia “sol ser una mostra d’amor”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00