Sociedad

Tolerància ZERO

759 denúncies en l'àmbit de la parella, 3 al dia de mitjana. 758 víctimes ateses pels Mossos 1.970 dones protegides. 600 judicis ràpids. 120 dones amb dispositiu de teleassistència mòbil.... xifres amb massa noms.

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

30:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120141125195752/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Dia Internacional contra la Violència vers les dones. I això fa que especialment a l'Hora Lleida ens hi haguem bolcat en un granet de sorra, també, per lluitar contra aquesta xacra social.

El manifest l’ha llegit a Lleida, Roser Civic, presidenta de l’Associació Unitat de Mestresses i Treballadores de casa. Un reguitzell de dades ens ha situat en la problemàtica. Sortosament aquest any no hi ha hagut cap víctima mortal a Lleida, però les dades de violència masclista continuen sent esgarrifoses: 759 denúncies en l’àmbit de la parella, de mitjana 3 al dia.

Tallar amb els mals rotllos era el lema de la campanya de la Generalitat fa sis anys per prevenir la violència entre de gènere entre els joves. Malgrat alerta, Salva Gallego, del grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra, afirma que es mantenen els estereotips de superioritat home dona, entre els més adolescents. Això ens ha portat a conversar amb alumnes de 4art d’ESO de l'Institut Josep Lladonosa de Lleida. I, a buscar el suport de Servei d'Intervenció Especialitzada de Lleida, al capdavant Cristina Vidal. Un servei que detecta que incrementen els pares que hi recorren per que veuen a les seves filles en relacions tòxiques amb les respectives parelles.

Al carrer, les seves veus demanen tolerància Zero per una xacra que no te edat, ni perfils excloents.

Ens hem parat en dos casos, les darreres víctimes mortals a les terres de Lleida. A Tàrrega, l’Alba Martí només tenia 14 anys. I Alcarràs,  la Ilham Lahmouri, 26. Les dues, víctimes d’una gelosia malentesa, d’un masclisme que no sabem arrencar de sota-rel.

La delegada de violència de gènere de la Fiscalia de Lleida, Cristina Ínigo, posa de relleu un fet que ens ha de fer pensar: les dones que retiren denúncia no és fins a partir de la tercera que decideixen continuar amb el procediment, esperant que el seu agressor canviï.

El color púrpura ha tenyit també la carpeta de cultura, amb les pintures d’Elena Neira a la Sala d'Exposicions del Centre Cívic de Balàfia.

I la reflexió, en la firma de la portaveu de Lleida Social, Mercè Ciutat.

Hi ha un telèfon que hem de recordar, el 016. Gratuït, confidencial i que no surt a la factura, i que no deixa rastre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00