Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad
MALTRACTAMENTS

Dones que retiren la denúncia pensant que el seu agressor canviarà

La Fiscal de violència de gènere, Cristina Ínigo, observa que en aquests casos no és després de la tercera denúncia que tiren endavant amb el procediment

Imatge en motiu de la violència envers les donesFlickr

Lleida

L’esperança de les dones en aquests casos de denúncies retirades, -que no són la majoria però que existeixen-, es pensar que el seu agressor canviarà, i creuen que només és un episodi de maltractament aïllat.

I de mitjana, diu la delegada de violència de gènere de la Fiscalia de Lleida, Cristina Ínigo, els calen fins a 3 denúncies per a que continuïn endavant amb el procediment judicial. Es aleshores quan se n’adonen que conviuen amb un agressor, i que aquest no canviarà.

Cristina Íñigo,delegada de violència de gènere de la Fiscalia de Lleida.

00:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120141126003123/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Normalment, en les dones que retiren la denúncia un cop, es torna a repetir un altre episodi de violència; en aquests casos s’observa que solen ser tres denúncies les que fan falta per a que una dona assumeixi que es realment una dona maltractada y que l’agressor amb el que conviu no canviarà, i que ha de continuar amb el procediment" diu la Fiscal.

La majoria de dones que denuncien però tiren endavant amb el procés. De tota manera, un cop feta la denúncia l'equip d'atenció a la víctima té coneixement de la situació denunciada i aquesta queda latent en els procediments. Només s'arxiven provisionalment, per que puguin tornar-se a obrir, en cas que la víctima ho demani.

Els casos de violència de gènere s'acostumen a incoar com a judicis ràpids. A la ciutat de Lleida, aquest any se n'han fet uns 600, un cert repunt, d'uns quatre procediments més al mes respecte l'any passat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00