Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
ANTISIDA

Prevenir infeccions de VIH en el col·lectiu gai

Es posa en marxa a Lleida un nou servei d’atenció i assessorament específic, després de detectar que la majoria dels nous positius de VIH es produeixen entre homosexuals.

L'entitat insisteix que l'ús del preservatiu és la millor manera de prevenir les infeccions de VIHANTISIDA

Lleida

“En-Tens” és el nom amb què s’ha batejat el nou servei de l'Associació Antisida de Lleida específic per al col·lectiu LGTB, lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. L’entitat ha decidit posar en marxa aquest projecte després de constatar que en els últims han crescut els positius de VIH en aquest col·lectiu.

ANNA RAFEL, Antisida: “un 70 per cent de les noves infeccions es detecten en aquest col·lectiu'

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141126173704/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons la coordinadora d’Antisida, Anna Rafel, les dades són clares: “el 70 per cent de les noves infeccions es detecten en aquest col·lectiu”. De fet tot i que són números baixos, és una situació que també detecten en les proves ràpides que fa l’entitat. Els 4 positius de VIH que s’han diagnosticat des de l’entitat aquest any corresponen tots a homes, joves i homosexuals.

JOAN FIBLA Pt Antisida: “probablement en aquest col·lectiu les pràctiques de risc són més freqüents'

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141126173931/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sense estigmatitzar el col·lectiu, el president d'Antisida, Joan Fibla, creu que cal incidir-hi per reduir el número d'infeccions. Segons Fibla, “l’única singularitat està en què probablement en aquest col·lectiu les pràctiques de risc són més freqüents”. Deixa clar, però, que la prevenció s’ha de continuar fent al conjunt de la població.

El nou servei oferirà informació i assessorament al col·lectiu gai sobre sexualitat, detecció precoç del VIH i dispensarà preservatius i lubricants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00