Sociedad
GASTRONOMIA

I els guanyadors de la Ganxet Pintxo 2014 Edició Tardor són...

El jurat professional ha destacat la originalitat i la qualitat de les tapes presentades als restaruants 'Rosa dels Vents', 'Sol de Nit' i 'Xivarri'

L'Anekcao era la original proposta culinària del Restaurant Xivarri / Marc Càmara

Reus

Després d'haver paït l'èxit de la Ganxet Pintxo edició tardor on van servir-se més de 200.000 tapes, avui ha tingut lloc la pertinent entrega de premis. En total, 9 locals de restauració han estat els guanyadors dels diferents guardons que tant la Cambra de Comerç de Reus com els seus patrocinadors i col•laboradors han entregat en mà com a reconeixement de la qualitat de les tapes servides.

Com ja es va anunciar, un jurat professional ha estat l'encarregat de determinar els tres guanyadors d'aquesta edició. Els restaurants Rosa dels Vents, Soldenit i Xivarri han estat els guardonats en aquesta categoria, però la festa de premis no acaba aquí. El vot popular, atorgat per tothom que va fer la ruta i va voler dipositar el seu vot a les urnes situades als mateixos establiments ha estat pels restaurants SORA Sushi&Cocktail Lounge, l'Unik i Cal Massó.

En aquesta edició, el Centre de Normalització Lingüística, que col•labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen, també ha volgut atorgar el premi Ganxet Llengua. Aquest guardó, que pretén reconèixer els establiments que tinguin una especial sensibilitat en l'ús de la llengua catalana, tant en el contingut de la seva carta, com en l'ús del català en relació al seu client, ha estat per al restaurant 3de9, situat al local dels Xiquets de Reus. Els patrocinadors Estrella Damm i la DOP Siurana també han lliurat els seus premis especials a les tapes que millor han encabit la cervesa i l'oli en el seu tast gastronòmic, respectivament. En aquest cas, el Premi Damm ha estat per al restaurant Arrels, i el Premi DOP Siurana per al restaurant Hotel NH.

Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha volgut destacar l'èxit de l'edició i ha assenyalat que el seu secret no és cap altre que el compromís dels establiments en millorar, any rere any, el nivell de les seves creacions gastronòmiques. Els seus elogis, però, han anat sobretot a la vessant solidària present en aquesta edició que ha estat possible gràcies als restaurants. Gràcies a la seva col•laboració, més de 450 persones van anar a donar sang durant els dies de la ruta per incrementar les reserves del Banc de Sang de l'Hospital de Reus. Les persones que van anar a donar sang van rebre a canvi un tiquet per bescanviar per dues tapes de la ruta i, també, una ampolla d'oli de la DOP Siurana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00