Sociedad
CULTURA

El festival Eclèctic amplia horitzons

21 grups i artistes vinculats a la discapacitat oferiran els seus espectacles fins el proper dia 5 de desembre.

Tarragona

Tarragona acull aquests dies la 4a edició del festival Eclèctic, que ofereix diferents espectacles fets per 21 grups i artistes vinculats al món de la discapacitat. El projecte va néixer el 2010 amb la intenció d’esdevenir un petit moviment sociocultural a la ciutat, fins al punt que s’ha consolidat com a referent d’art inclusiu a Catalunya.

Com a novetat d’enguany, destaca la participació de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest divendres el Pati del Campus Catalunya es convertirà en escenari d’una intervenció coreogràfica i acollirà el mateix dia una taula rodona sobre dansa inclusiva “De les arts escèniques a la discapacitat i viceversa”. En un altre acte paral·lel, el proper dimarts dia 2 es presentarà la xerrada “Cultura sorda i mitjans de comunicació” a càrrec de l’investigador en cinema sord, Pablo Navarro. En la programació d’aquest any, es consoliden també les matinals educatives al Metropol i el Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau obertes als estudiants de secundària.

La Sala Zero també s’estrena en el Festival. Aquest dijous al vespre oferirà dues sessions de música a càrrec de Dj Pascal Kleiman de França i Dj Abadia de Reus. La música també és la protagonista de concerts com el del grup “Kandi i els que són”, dissabte 29 al Cafè Metropol, o el cantador Juanito Aragonés, diumenge 30 a la sala d’actes de l’ONCE, que aproparà la música d’arrel de les Terres de l’Ebre. El dia 3 de desembre, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el matí començarà amb un concert coral a la Plaça de la Font i a la tarda la presentació al centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau del “Don Juan de Molière” a càrrec del grup Amanida Teatre de la ONCE.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00