Sociedad

Pla de xoc per reactivar els conjunts monumentals

Empúries és el gran beneficiat del nou pla de xoc posat en marxa per la Generalitat per augmentar l'afluència de visitants als conjunts monumentals catalans, que ha anat a la baixa. Hi invertirà 1'3 milions d'euros. També s'actuarà a Ullastret i a Sant Pere de Rodes.

Una imatge del conjunt d'Empúries. Foto: ACN / ACN

Girona

S'han seleccionat sis conjunts monumentals a tot Catalunya i d'aquests, tres són a Girona. Es tracta de les ciutats grega i romana d'Empúries -que s'emporta gairebé el 70% de la inversió- el jaciment ibèric d'Ullastret i el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes. L'objectiu és augmentar-hi l'afluència de visitants un 30% en el termini de 5 anys.

El conseller de cultura, Ferran Mascarell, diu que aquesta inversió no va tant destinada a la restauració dels espais sinó a potenciar tot allò que pot fer incrementar el seu ús.

A Empúries -un jaciment que rep uns 150.000 visitants l'any segons la Generalitat però que n'ha perdut 60.000 l'última dècada- s'hi reformarà, entre d'altres, la casa més ben conservada de la ciutat romana i uns mosaics de la grega.

A Sant Pere de Rodes, amb 100.000 visitants l'any i una inversió prevista de 150.000 euros, es millorarà el circuit expositiu i a Ullastret (30.000 visitants) s'hi destinaran 90.000 euros per adequar l'espai d'entrada.

Per afrontar aquestes inversions, la Generalitat comptarà amb el suport de l'Obra Social de La Caixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00