Sociedad
REUS

Alícia Alegret deixarà aquest divendres l'escó de regidora

La líder del Partit Popular a Reus durant els darrers anys dimiteix com a regidora de l’Ajuntament. Fa una setmana que el seu partit la va destituir com a portaveu municipal.

Alícia Alegret, al faristol de l'Ajuntament en el darrer ple municipal. / Núria Torres ACN

Reus

Alícia Alegret ha passat, en poc més de dues setmanes, de ser un dels principals responsables municipals, juntament amb l’alcalde Carles Pellicer, a abandonar l’Ajuntament. L’explicació és un tortuós calvari que la líder popular ha viscut, curiosament, de forma exclusiva en passadissos: primer l’alcalde convergent trencava amb Alegret als passadissos del Parlament de Catalunya; després Sebastià Domènech, president del PP a Reus li lliurava la instància presentada a l’Ajuntament en la que la destituïen com a portaveu del grup municipal popular, i ho feia, en aquest cas, als passadissos de la casa gran de la Plaça del Mercadal.

Dues setmanes on Reus ha canviat radicalment, i més ara tenint en compte la renúncia d’Alegret. D’entrada, Carles Pellicer ja no té majoria i ara ha d’aprovar uns pressupostos municipals i a les empreses negociant amb la oposició; Després, les regidories han mutat i s’han integrat per adaptar-se al nombre de regidors que ara té el govern, liderat en solitari per Convergència i Unió; Sebastià Domènech serà a partir d’ara el portaveu del PP a la ciutat. La seva estrena està prevista en el ple, precisament de pressupostos, del proper 20 de Desembre; i també les perspectives de cara les eleccions del 2015 han canviat. Alícia Alegret no serà, amb gairebé tota probabilitat, l’alcaldable del PP. Un partit que haurà de crear un candidat a menys de sis mesos de les eleccions i en un moment on la conjuntura electoral i política no li és favorable.

Per cert que, el lloc d’Alegret a l’Ajuntament, si no hi ha cap sorpresa, l’assumirà Alejandro Ibáñez, setè a la llista electoral dels passats comicis del 2011.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00