Sociedad
PLE PAERIA

Es desencalla el Museu de la Ciència

Els 6 regidors de CiU aproven autoinculpar-se pel 9N. Els del PSC s’abstenen, excepte Marta Camps i Josep Barberà que voten en contra, a l’igual que els del PP.

El Saló de Sessions de la Paeria, aquest divendres durant el Ple MunicipalPAERIA

Lleida

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat el projecte per reprendre i acabar les obres del Museu de la Ciència, aturades des de fa tres anys i mig. Hi han votat a favor PSC i PP i CiU s’hi ha abstingut, al·legant que abans s’hauria de fer una planificació de tots els museus de la ciutat. El projecte preveu acabar les obres de l’edifici que ha d’acollir el llegat del científic Joan Oró i els accessos al museu, per 484.000 euros. L’alcalde, Àngel Ros, ha defensat aquest museu com “una prioritat pel barri de la Mariola”.

El ple d’avui ha tirat endavant la modificació puntual del Pla General d’ordenació urbana per al Parc de les Basses, amb els vots a favor de PSC i CiU i l’abstenció del PP, que permetrà ampliar els usos recreatius. Segons ha destacat la regidora d’urbanisme, Marta Camps, és un aspecte més que permetrà captar més inversors per al projecte.

Moció d’autoinculpació

Finalment només els 6 regidors de CiU han aprovat autoinculpar-se i assumir qualsevol responsabilitat derivada del 9N. En una moció, presentada per CiU, els regidors del PSC s’han abstingut en aquest punt, excepte Marta Camps i Josep Barberà que hi ha votat en contra, com també ho han fet els regidors del PP.

El PSC sí ha donat suport als punts d’aquesta moció que rebutgen la querella contra Mas, Ortega i Rigau, demanen la dimissió de la delegada del govern, Llanos de Luna, per les seves amenaces i feliciten el municipi de Lleida per la jornada del 9N.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00