Sociedad
TARRAGONA

L'Edifici Blanc de Bonavista per la Muntanyeta a finals de 2015

La remodelació de l'equipament començarà el proper estiu i l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral s'hi podria instal·lar d'aquí un any.

Joan Tous, president del Col•legi d’Arquitectes de Tarragona; Marta Cid de Plataforma Educativa; Javier Villamayor, tinent d’alcalde de Serveis a la Persona; Jaume Marí, director de La Muntanyeta i Isabel Fort, responsable de projectes La Muntanyeta / Mauri Fernández CEDIDA

Tarragona

L’Edifici Blanc està en desús des de fa dos anys quan va deixar de ser escola d'adults. L'Ajuntament en va cedir el seu ús a la Muntanyeta que s'hi podrà instal·lar parcialment d'aquí un any després de començar la primera fase de remodelació de l'equipament. Una primera fase que suposa un inversió de mig milió d'euros provinent del 0.7% de l'IRPF recaptat per l'Estat.

Per tal de gestionar amb èxit el projecte de remodelació, l'entitat compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona que serà l'encarregat d'obrir un concurs d'idees per tal d'adjudicar el disseny i la direcció d'obra de l'equip tècnic seleccionat.

Més de 4 milions d'euros

L'obra està previst que es realitzi en tres fases. En la primera es crearan 12 places de residència i 16 de centre ocupacional, a l'espera de veure si es traslladen les 34 places de centre ocupacional de l'actual equipament de la Muntanyeta a Sant Pere i Sant Pau. En aquest supòsit es crearien 12 places de residència i 40 de centre ocupacional.

El cost de tot el projecte és de 4 milions i mig d'euros. De moment s'executarà la primera fase, la segona i la tercera contemplen la remodelació de les altres plantes de l'Edifici Blanc, amb l'objectiu d'adequar-ho com a residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta. L'equipament té 3.800 metres quadrats distribuïts en 3 plantes i està previst que quan estigui enllestit pugui acollir fins a 200 persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00