Sociedad
COMERÇ

Els comerciants de Lleida esperen vendre fins un 5% més aquest Nadal

L'augment del consum de l'últim trimestre i un canvi d'hàbit del comprador, que adquireix més productes més barats, símptomes d'aquests pronòstics.

Maria Rosa Armengol (Fecom); Miquel Ballester (Zona Alta); Llorenç Gonzàlez (Eix Comercial) i Rafel Peris (Regidor Promoció Econòmica Paeria).RÀDIO LLEIDA

Lleida

Optimisme en les expectatives del comerç per aquest Nadal a Lleida. Els botiguers de l'Eix Comercial preveuen incrementar d'un 3 a un 5% les vendes registrades la campanya de Nadal de l'any passat.

TERTÚLIA COMERÇ 'Preveiem vendre entre un 3 i un 5% més aquesta campanya de Nadal'

15:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0663020141203160817/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'augment del consum de l'últim trimestre i un canvi d'hàbit del comprador, que adquireix més productes encara que siguin més barats, són símptomes d'aquests pronòstics. Llorenç González, president de l’associació de comerciants de l’Eix Comercial de Lleida, assegura que “els regals de Nadal i Reis” se seguiran fent. Però amb un nou hàbit: “preveiem que les compres no seran de preu elevat, seran de preus continguts. Hi haurà més vendes, però de preu contingut”.

Segons la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol, les vendes a Catalunya han crescut els últims tres mesos un 1,2 per cent. A Lleida, assenyala, l’increment haurà estat menor. A més, vestit i calçat han patit per les altes temperatures d'aquesta tardor. Els comerços d’aquest sector esperen recuperar al desembre, amb el fred, el que no han venut fins ara.

A banda de Llorenç González i Maria Rosa Armengol, a l’Hora Lleida, en les expectatives del comerç per aquest Nadal, també hem comptat amb el president dels comerciants de la Zona Alta, Miquel Ballester, que ha alertat en què cal tenir en compte les vendes online com un altre canal de venda i, per tant, com un altre competidor (ara es calcula que s’hi fan el 15% de les vendes, segons Armengol), així com amb Rafel Peris, regidor de Promoció Econòmica de la Paeria. Peris s’ha mostrat solidari amb les reclamacions de les organitzacions de comerç, tant de Lleida com de la resta de Catalunya, pel que fa a la demanda d’unitat que ha fet la Generalitat davant el recurs d’inconstitucionalitat que ha anunciat el Govern de l’Estat contra la legislació catalana perquè és més restrictiva, pel que fa a horaris d’obertura de botigues, que l’estatal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00