Actualidad
RESCATS

Més de 800 euros per abusar del servei d'emergències

Dos excursionistes van alertar que s'havien perdut baixant del Puigmal i quan van trobar el cotxe no van desactivar l'avís, van creuar-se amb els Bombers i tampoc van dir res

Troben el cos sense vida de la noia de 20 anys desapareguda al riu Llierca / López, Marina ACN

Dos excursionistes hauran de pagar una factura de més de 800 euros per un mal ús del servei de rescats dels Bombers. Van trucar al 112 quan baixaven del Puigmal a Queralbs perquè es feia de nit i no trobaven el cotxe. Però quan el van localitzar, no van avisar. A més, es van creuar amb els  vehicles de  Bombers que els buscaven i no van dir res.

Aquest és el quart cas en 6 anys que es cobrarà la taxa per negligència. Des del 2009, la conselleria d'Interior ha passat la factura en 4 casos. L'últim és el d'aquests dos nois que l'agost passat descendien del Puigmal i van demanar ajut als Bombers. Els serveis d'emergències van enviar tres vehicles a buscar-los. El cap de rescats dels Bombers, Sebastià Massagué ha dit a SER Catalunya que no poden entendre de cap manera el comportament d'aquests excursionistes: "No ens entra el cap que algú demani el servei d'emergències i un cop subsanada la seva situació no es preocupi per dir que no té cap problema i encara ens entra menys al cap que es puguin creuar amb els vehicles de Bombers i no facin cap senyal per alertar que són ells".

Els dos nois van agafar el cotxe i van marxar cap a casa. Quan els Bombers portaven una estona buscant-los, van lligar caps i amb la identificació que tenien van arribar a la conclusió que els "perduts" eren els excursionistes amb qui s'havien creuat pel camí. Amb les dades que havien deixat durant la trucada al 112, la conselleria d'Interior ha pogut localitzar-los, identificar-los i enviar-los la factura de més de 800 euros al considerar que van abusar del servei d'emergències.

Els Bombers estan estudiant un cinquè cas de negligència. Un conductor que va creuar sota un pont de la C-31 a l'Alt Empordà que estava inundat i senyalitzat. Encara no han decidit si li passaran la factura.  Per altra banda, han descartat cobrar la taxa al pare i fill d'Esparreguera que el mes de juliol van ser rescatats en helicòpter a la Vall Fosca quan es van veure perseguits per un ramat de vaques. El bestiar va veure que portaven una bossa blanca i van interpretar que els duien sal, molt necessària pels animals a alta muntanya. Amb el so de la trucada al 112, els Bombers han descartat que fessin un abús del servei públic tenint en compte l'estat d'ansietat del pare per la situació que vivien.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00