Sociedad
SANITAT

Reclam per una unitat hemodinàmica oberta les 24 hores a Joan XXIII

El servei d’atenció als infarts actualment només obre de 8 a 20h. Els casos nocturns es deriven cap a centres de la demarcació de Barcelona, el que segons la CGT és perjudicial pel pacient, que triga més a rebre assistència a causa del trasllat.

Protesta a les portes dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona. / Eva Hidalgo

Tarragona

La CGT i treballadors sanitaris de diferents àmbits reclamen que la unitat d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona estigui oberta les 24 hores del dia. Actualment s’atén als pacients que pateixen infarts de 8 a 20h., que a partir d’aquella hora són derivats cap a algun dels cinc centres catalans que no tanquen quan es fa fosc. Segons Agustí Aragonès, portaveu del sindicat, “ens sentim menyspreats com a territori. Tota la resta d’hospitals són de la demarcació de Barcelona i patim un greuge comparatiu”.

El temps d’actuació que recomana el codi específic d’aquestes patologies és de 120 minuts. Quan s’ha d’efectuar un trasllat cap a Bellvitge el temps corre a contra rellotge, sobretot per tots aquells que estan més allunyats, com ara els habitants de les Terres de l’Ebre. El Departament de Salut no dóna detalls del nombre de trasllats que s’efectuen anualment, tan sols dóna una dada: 581 pacients han passat pel servei d’hemodinàmica de Tarragona des que es va fer l’ampliació horària fins a les 12 hores d’obertura l’any 2013, ja que abans estava obert només entre setmana i de 8 a 17h.

Més personal

Per tal d’obrir permanentment caldria fer, com a mínim, tres noves contractacions –un metge, una infermera i un tècnic-. Aragonès creu que el pressupost és relativament baix tenint en compte que els equips i la infraestructura ja existeixen.

Un grup de persones de la plataforma en defensa de la sanitat pública ha entregat als Serveis Territorials de Salut de Tarragona 10.810 signatures fent la petició.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00