Sociedad
TRIBUNALS

El jutjat requereix a Youtube la IP des de la qual es va pujar el vídeo en què el raper Pablo Hasél amenaça Ros

Tal i com va instar Fiscalia, requereix també la retirada del vídeo o que s'hi impossibiliti l'accés

El raper Pablo Hasél a la sortida del judici a l'Audiència Nacional, el passat mes de marçACN

Lleida

El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha requerit a YouTube les dades de la IP a través de la qual va ser pujat el vídeo on el ràper lleidatà Pablo Hasél proferia amenaces a l’alcalde de Lleida amb expressions com ara ''Menti-Ros, et mereixes un tret'' A petició de Fiscalia ha requerit també la retirada del vídeo.

La Jutgessa ha obert diligències després d'escoltar el contingut del vídeo, per investigar un presumpte delicte d'injúries i amenaces contra l'alcalde Àngel Ros, i, amb data de 10 de desembre dicta mesures cautelars. Requereix a YouTube a través dels Mossos per a què els faciliti les dades de la IP des de la qual es va pujar el vídeo, la seva retirada o la impossibilitat d'accedir-hi, i la localització de la terminal, la identificació del telèfon i el titular del contracte. Són dades per verificar l'autoria per les possibles imputacions. De fet en el seu tuíter, el cantant lleidatà Pablo Hasél, de nom Pau Ribadulla no se n'ha pas amagat, tot el contrari.

La cançó és titula 'Menti-Ros' i va ser publicada el passat 27 de novembre a YouTube. A banda del fragment on diu que l'alcalde es mereix un tret, la cançó fa servir expressions com ''Es mereix una ganivetada a l'abdomen" o ''l'he vist fer discursos davant de jubilats i cada paraula mereixia un atemptat'' El vídeo, encara està penjat.

A principis de desembre, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va denunciar davant el jutjat de Guàrdia, al ràper Pablo Hasél, per amenaces de mort per aquesta cançó. La denuncia demanava la retirada del vídeo de la xarxa per què la lletra atempta contra la seva persona.

Si es tractés d'un delicte d'amenaces comuns la pena podria anar de 6 mesos a 2 anys, i si es intimidació, de 2 a 4 anys de presó

Hasél ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons. L'alt tribunal el va condemnar a 2 anys de presó. No va ingressar-hi al no comptar amb antecedents.

Així mateix, el raper va ser objecte de polèmica durant les Festes de Maig ja que se'l va incloure a la programació de les revetlles i arrel d'una denúncia del PPC al final va ser retirat del programa. El jove, que s'identifica amb ideologia comunista, també ha estat condemnat a una multa per fer pintades a la seu del PPC de Lleida, posteriorment a la sentència de l'Audiència Nacional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00