Sociedad
PRECAMPANYA

L'ex PS Jordi Torres Falcó, en lloc elegible a la nacional de DA

L'acord confirma l'acostament dels taronges a sectors de centre esquerra descontents

Encamp

L'acostament de Demòcrates per Andorra a sectors del centre esquerra continua materialitzant-se, després de l'acord amb el grup de Rosa Ferrer a la capital.

Segons ha sabut la SER de fonts properes a la negociació, l'ex PS, ex conseller comunal encampadà i ex ambaixador al Consell d'Europa amb el Govern Bartumeu, Jordi Torres Falcó, ocuparà un lloc elegible a la llista nacional de DA per a les properes generals.

Torres va sortir del PS l'any 2011 justament quan va abandonar la formació Rosa Ferrer i d'altres destacats dirigents socialdemòcrates de l'entorn de l'ex síndic Josep Dallerès i de l'ex cònsol menor i germà de l'anterior, Gabriel Dallerès.

Darrerament s'han produït acostaments amb DA al mateix temps que s'han iniciat les converses amb Ferrer a Andorra la Vella, qui avalaria l'aposta per l'ex conseller comunal encampadà.

PACTE CD'I-DA

La setmana vinent és la data proposada per tancar el pacte CD'I-DA per a les properes eleccions generals que passaria per la tria de Ton Armengol com a cap de llista de la coalició a la territorial

D'altra banda, fonts properes al consistori de la capital han descartat que hi hagi cap pacte tancat a la llista territorial d'aquesta parròquia. L'aposta de Cd'I és l'ex conseller comunal i ex conseller general durant el procés constituent, Ton Armengol, persona molt pròxima a la cònsol major de la capital i de perfil conservador.

El tancament del pacte, previst per a la setmana vinent, està supeditat a qui proposa DA per acompanyar Armengol a la llista territorial de la capital.

Les actuals conselleres de DA a Andorra la Vella, Sílvia Riva i Meritxell Verdú, estarien fora del pacte. La primera ja ha manifestat la voluntat de no continuar i sobre la segona hi ha reticències per part de Cd'I a la seva continuïtat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00