Sociedad

Posi un poble a la seva vida

Qui vol comprar-se una casa, si pot comprar-se un poble sencer? En un moment de resorgiment de la cosa rural, de demanda no en falta. I d'oferta tampoc

Venta Aldea pueblo Barcelona, zona Bages, 12 edificacions, siglo XVII 365 hectàrees, per 2.495.000 € / aldeasabandonadas.com aldeasabandonadas.com

Barcelona

Ara mateix, a través del portal aldeasabandonadas.com (immobiliària líder en aquest sector) es pot escollir entre un total de 77 pedanies, pobles o nuclis rurals repartits per tot l'Estat. Catalunya és la comunitat que en concentra més, un total de 17.

N'hi ha de petites, amb 2 o 3 cases i poques hectàrees de terreny, per 125mil euros. Però també hi ha conjunts rurals de luxe, amb capella i embassaments naturals inclosos. En aquest darrer cas, òbviament, el preu puja: fàcilment supera els 3 milions d'euros.

La gerent del portal immobiliari, Elvira Facián, explica que de mitjana el preu d'una operació es mou entre els 700mil euros i el milió. Depèn del que demani l'inversor. "No és igual si vol un poble en ruines pera restaurar-lo ell mateix, que si vol un llogaret amb cases per a entrar-hi a viure. L'inversor és qui demana quin tipus de propietat vol, on la vol, i què vol fer-hi".

Aquest inversor a què es refereix Facián acostuma a ser un empresari que vol treballar des d'un àmbit rural, malgrat que la seva activitat professional no tingui res a veure amb el camp. "Hi ha empreses que es dediquen a l'agricultura, però no totes. Tenim uns quants clients del ram de la informàtica. Avui en dia, et pots connectar i treballar des de qualsevol lloc, no cal estar necessàriament en una ciutat".

Entre els seus clients també hi ha neo-rurals, urbanites farts de la ciutat que decideixen provar sort al camp i intentar viure del què produeixin. Sigui pel motiu que sigui, Elvira Facián assegura que té molta feina. "Nosaltres no hem notat pràcticament la crisi. Hem crescut, tant pel que fa a la petició d'informació com a les vendes. Ho estem venent tot".

Doncs, abans no s'acabin, els interessats poden consultar l'oferta de nuclis rurals en venda a la web www.aldeasabandonadas.com

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00